Dankzij telefoon is chauffeur minder ver weg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dankzij telefoon is chauffeur minder ver weg

Voor veel mensen heeft het beroep vrachtwagenchauffeur een bijzondere uitstraling. Lekker toeren door heel Europa, heerlijk eten op de mooiste plekjes, een enorme vrijheid en genieten van het uitzicht onderweg. Helaas is de werkelijkheid soms even iets anders, alhoewel er talloze vrachtwagenchauffeurs zijn die geen ander beroep zouden willen. Ook al zijn ze door hun werk veel van huis.

Lange werkweek

Een internationale vrachtwagenchauffeur heeft een veeleisende baan met een werkweek die soms wel op kan lopen naar 55 uur per week. Ook al mag je als chauffeur niet meer dan een aantal uren achter elkaar onafgebroken rijden zonder een pauze te nemen, het kunnen toch lange dagen zijn. Het is vaak niet alleen het rijden, maar ook het wachten bij controleposten of de douane en de tijd voor het laden en lossen maakt er een pittige werkweek van.

Dagen van huis

Als vrachtwagenchauffeur ben je vaak dagen van huis. Sommige internationale chauffeurs zijn soms wel weken of maanden van huis. Gelukkig zijn de cabines van de vrachtwagens tegenwoordig een stuk comfortabeler en van veel gemakken voorzien waardoor de chauffeur een soort van klein huisje bij zich heeft. De mobiele telefoon is natuurlijk ook een uitkomst als je lang onderweg bent. Met de juiste telefoon kun je bijna alles doen wat je thuis ook zou kunnen.

De alleskunner

De moderne smartphone heeft zoveel mogelijkheden dat je soms niet eens een computer nodig hebt. Behalve dat je er mee kunt bellen, kun je bijvoorbeeld ook je bankzaken regelen onderweg. Via een app op je mobiel kunnen de facturen van de ziektekostenverzekering gedeclareerd worden en via je e-mailprogramma kunnen gewoon de e-mails verstuurd worden. Maar dat is bij lange na nog niet alles. Met al die verschillende apps die je op je toestel kunt zetten zijn er talloze mogelijkheden. Van een spelletje spelen, tot een online vergadering bijwonen. Ook die handige vertaalprogramma’s zijn ideaal voor onderweg, net zoals de weer app, de file app of zo’n handige applicatie speciaal voor vrachtwagens.

Handige apps voor chauffeurs

De TruckFly app wijst je bijvoorbeeld de beste spots langs de weg. Niet alleen de chauffeurscafés maar bijvoorbeeld ook de plekken waar je kunt douchen. Er is ook een applicatie die de speciale parkeerplekken aangeeft voor vrachtwagens of eentje die de periodieke en permanente verboden en beperkingen voor vrachtauto’s in het verkeer toont. Natuurlijk zijn er ook speciale navigatieprogramma’s voor vrachtwagens. Zo wordt het toestel al snel multifunctioneel.

Regelmatig contact

Maar vergeet niet waar het toestel in eerste instantie voor bedoeld is, namelijk het bellen. Af en toe met het thuisfront (beeld)bellen als je stilstaat, kan de lange werkweek een stuk aangenamer maken. Het is ook leuk om af en toe mooie foto’s te maken, zodat het thuisfront ook kan meegenieten van al die bijzondere plekken waar je komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer