Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, zeker niet als je zelf veel met transportwerkzaamheden te maken hebt, maar deze werkzaamheden zijn niet zonder gevaar. We kunnen denken aan vrachtverkeer, scheepvaart, vliegvrachten en bezorgingen aan huis. Deze werkzaamheden nemen vaak deel aan het verkeer of hebben met gigantische objecten te maken. Stalen brug constructies, spooronderdelen en de hoge druk van de levertijden. Al deze factoren dragen bij aan de risico’s van transportwerkzaamheden. We hopen uiteraard dat je geen ongelukken (mee)maakt, maar het kan zijn dat het gebeurt en dat je in het geval van letselschade recht hebt op letselschadevergoeding. In dat geval kan je het beste een letselschade advocaat in de hand nemen. In dit artikel vertellen we je meer over de gevaren van transportwerkzaamheden en wat een letselschade advocaat voor jou kan betekenen.
De gevaren van transportwerkzaamheden
Enkele van de belangrijkste gevaren zijn:
- Afgeleide (vaar)weggebruikers. Wanneer je rijdt, vaart of fietst is het belangrijk om je aandacht te allen tijde op de weg te houden. Afleiding zoals sms’en of telefoneren kan leiden tot ongelukken.
- Rijden onder invloed. In de meeste landen is het illegaal om onder invloed te rijden. Als je drinkt en rijdt, loop je het risico een ongeluk te krijgen en jezelf of anderen te verwonden. Maar het kan ook zijn dat je in een ongeluk terecht komt, omdat iemand anders heeft gedronken.
- Roekeloos rijgedrag. Bestuurders die te hard rijden of risico’s nemen op de weg kunnen gemakkelijk ongelukken veroorzaken. Dit soort gedrag kan leiden tot ernstig letsel.
- Slechte weersomstandigheden. Slechte weersomstandigheden, zoals onweer en mist, kunnen transportwerkzaamheden erg gevaarlijk maken.
- Mechanische storingen. Vliegtuigen, schepen, bruggen of navigatiesystemen van (vracht)verkeer ondervinden soms mechanische storingen die tot ongelukken kunnen leiden.
Neem een letselschade advocaat in de hand
Ben je in een ongeluk terecht gekomen tijdens het uitvoeren van je transportwerkzaamheden? En heb je daardoor letselschade opgelopen? Neem dan een letselschade advocaat in de hand. Zij kunnen je helpen met het claimen van opgelopen letselschade, en indien nodig, kunnen zij je zelfs vertegenwoordigen in de rechtbank. De meeste gevallen halen de rechtbank niet, maar als je vragen hebt over jouw situatie en wat je het beste kunt doen, is het verstandig om contact op te nemen met een letselschade advocaat om te kijken wat de beste stap is voor jou om te ondernemen. Wist je trouwens dat het verschilt wie er schuldig is per voertuig in het ongeval? Voetgangers en fietsers hebben altijd recht op een schadevergoeding, ook als het ongeluk hun eigen schuld was. Zij hebben altijd, ongeacht de schuldvraag, recht op 50% letselschadevergoeding. Dit kan oplopen tot 100%. Alleen als sprake is van opzet geldt deze regel niet. Het kan dus zeker verstandig zijn om bij een ongeval contact op te nemen een letselschade advocaat. In een ongeval terecht komen is al vervelend genoeg.