Ga naar hoofdinhoud

Dit dekt de verzekering van jouw bedrijfswagen

Ben je net gestart met jouw onderneming en heb je hier direct een nieuwe bedrijfswagen voor aangeschaft? Dan mag een bestelautoverzekering afsluiten niet ontbreken. Je bent immers voortdurend op de weg te vinden, waar de gevaren op de loer liggen. Een ongeluk, vandalisme en diefstal zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Alleen is geen enkele dekking hetzelfde bij de verzekeringen. Dus wat dekt de verzekering eigenlijk? En waarmee kan je het uitbreiden? Onderstaande informatie zet de dekkingen en eventuele extra’s voor jou op een rij, zodat je jouw voertuig een passende verzekering kan geven.

De bestelautoverzekering voor iedere ondernemer

Maar wat is een bestelautoverzekering dan precies? Het is goed om hier eerst verder in te duiken. De verzekering is een financieel vangnet voor het voertuig dat je voor jouw bedrijf gebruikt. Er kan immers altijd iets misgaan. De verzekering dekt onder andere de kosten voor de reparatie of vervanging van de auto bij ongevallen, diefstal, brand en andere tegenslagen. Als ondernemer hoef je deze bedragen niet beschikbaar te hebben in jouw vermogen. In plaats daarvan dien je een schadeclaim in bij de verzekeringsmaatschappij en wordt alles voor jou geregeld. Het geeft dus ook meer gemoedsrust.

De beschikbare dekkingen op een rij

Als je de verzekering daadwerkelijk af wilt sluiten, kan je kiezen uit meerdere dekkingen. De eerste dekking is de WA-verzekering. Dit is de wettelijke aansprakelijkheid en is verplicht voor ieder voertuig dat op de weg rijdt. Deze dekt de schade aan derden als je het ongeluk veroorzaakt. De WA+ verzekering is een upgrade. Deze dekt ook schade aan je eigen bestelauto door brand, diefstal, inbraak, storm en botsingen met dieren. Als laatste heb je ook nog de allrisk verzekering. Deze voegt de dekking voor schade aan jouw eigen bestelauto door eigen schuld toe.

De extra dekkingsopties voor de bedrijfsauto

Bij een vrachtwagenverzekering of een verzekering voor een andere bedrijfsauto kan je ook nog andere dekkingsopties verwachten. Je wilt als ondernemer namelijk dat de verzekering volledig bij jouw behoeften past. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar een inzittendenverzekering, zodat de bijrijder ook meeverzekerd is. Ook heb je een rechtsbijstandverzekering voor de juridische hulp en een extra pechhulp. Wel zo fijn als je weet waar je aan toe bent, zonder dat je langs de kant van de weg strandt. Zet voor jezelf op een rij waar jij behoefte aan hebt en kies de extra’s die bij je passen.

De laatste zaken om rekening mee te houden

Wil je jouw bedrijfsauto direct verzekeren? Neem dan geen overhaaste beslissingen. Bekijk voor het afsluiten alle polisvoorwaarden die de verzekering biedt. In deze voorwaarden staan jouw rechten en plichten, maar ook de kleine lettertjes. Je wilt immers niet voor verrassingen staan als je een schadeclaim indient. Pas als alles duidelijk is en de verzekering volledig naar wens is, kan je jouw handtekening onder het contract zetten en gaat de verzekering op de gewenste datum in. Vanaf dat moment gaan de financiële gevolgen van een ongeluk jou minder kosten.


Deze content is van een externe partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer