Ga naar hoofdinhoud

Duitse Hubtechnik24 start als “Pallit” in Nederland

Op 22 september werd de nieuwe online shop Pallit.com gelanceerd in Nederland. In de afgelopen 15 jaar heeft het bedrijf Hubtechnik24 een reputatie opgebouwd op de Duitse markt door het verkopen van kwalitatieve producten tegen concurrerende prijzen. De gerenommeerde Duitse retailer is gespecialiseerd in pallettrucks en stapelaars voor midden- en kleinbedrijven. Daarmee is de online retailer een ware aanwinst voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Een online retailer

Sinds september dit jaar is Nederland een goede online retailer rijker: Pallit.com. Vanuit hun service en logistiek centrum dichtbij München, verzenden zij meer dan 40.000 heftrucks en stapelaars over heel Europa. Nu is de succesvolle online handelaar in materieel voor kleine en middelgrote bedrijven dus ook in Nederland actief onder het merk Pallit. Op de website www.nl.pallit.com worden onder meer high-performance pallettrucks, heftrucks en pompwagens aangeboden tegen betaalbare prijzen. Het bedrijf is gericht op kleine en middelgrote zakelijke klanten in de logistiek, handel, industrie en commercie. Het bedrijf zelf heeft zo’n 25 enthousiaste werknemers die alles soepel laten verlopen.

De missies

De missie van het bedrijf is de hoogste kwaliteit tegen de beste prijzen te bieden. Met meer dan 5000 producten, een eigen klantenservice en een EU-brede verzending, maakt het bedrijf ook korte levertijden mogelijk. Ze bieden gratis levering binnen 4-5 werkdagen, 60 dagen retourservice, reserve-onderdelenservice én garantie van 5 jaar op hun palletstapelaars. Daarnaast is er een breed aanbod aan betalingsmogelijkheden. Voor kleine en middelgrote zakelijke klanten uit de logistiek, industrie, handel en andere sectoren zijn die factoren erg belangrijk. Het aankopen van materieel wordt op deze manier voordelig en laagdrempelig. Het assortiment bestaat uit diverse soorten pompwagens, stapelaars, heftafels, heftruck toebehoren en takels. Bestsellers op de site zijn de elektrische hijslieren, rateltakels, kettingtakels en verlenglepels voor de heftruck.

Essentiële diensten

Handpompwagens zijn tegenwoordig onmisbaar in zo’n beetje alle bedrijfstakken. Niet alleen in het magazijn, maar ook in de grotere supermarkten, expeditiebedrijven en zelfs in particuliere sectoren. Met een handpompwagen kan elke gebruiker snel en eenvoudig een grote verscheidenheid aan goederen handmatig over korte afstanden vervoeren. Er zijn handpompwagens in vele maten en uitvoeringen, zodat er voor elke sector en situatie een geschikt model is. Een ander product dat veel besteld wordt, is de elektrische of de handbediende stapelaar. Deze wordt gebruikt om diverse lasten moeiteloos te heffen en vervoeren. Ook bij de stapelaars zijn er diverse modellen en uitvoeringen om aan te sluiten bij de behoeften van elke situatie en elk bedrijf. Heftafels zijn er in elektrische en verrijdbare versies en dienen om ergonomisch correct met zware goederen te kunnen werken. 

De website

De website is duidelijk en overzichtelijk, gemakkelijk te navigeren en biedt bovendien een uitmuntende klantenservice. De focus ligt heel bewust op de kleine en middelgrote ondernemingen in de EU. Aangezien Pallit zelf ook relatief klein is, begrijpt het de kleine ondernemingen en weet wat er speelt en nodig is. B2B in de ware zin van het woord dus. Eén van de sterke factoren van het bedrijf is hun ‘Expert Team’. De klant wordt door het team geholpen om het product te vinden dat het beste aansluit bij de behoeften binnen zijn bedrijf. Oók wanneer Pallit dat zelf niet in het assortiment heeft. Daarbij speelt Pallit dus niet alleen een thuiswedstrijd.

De CEO

Oprichter en CEO Michael Seibold ziet grote groeimogelijkheden voor de online handel: “Wij zien Pallit als een Europees project. Ons doel is om ook in Nederland prijs-prestatieleider te worden voor pallettrucks en heftrucks.” Waarom Nederland? Nederland staat namelijk al bekend om haar goede digitale vaardigheden én biedt mogelijkheden voor de toekomst. Seibold: “Ook zien we de komende jaren een enorme groei in de B2B e-commerce voor pallettrucks, stapelaars en heftruck aanbouwdelen. We zien onszelf als een online gespecialiseerde retailer die denkt vanuit de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen uit handel, logistiek, ambachten en industrie”.

De succesformule

Het enthousiasme en optimisme van Seibold is aanstekelijk en de online retailshop lijkt dan ook echt een succesformule te zijn. Voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf betekent de nieuwe webshop in ieder geval al dat men niet meer over de landsgrenzen hoeft te gaan. Offertes aanvragen en bestellingen plaatsen kan simpelweg in het Nederlands. Het feit dat de ondernemer gewoon in het Nederlands advies en informatie kan inwinnen en over Nederlandstalige klantenservice kan beschikken, is erg praktisch.

Het vinden van het juiste materiaal voor de onderneming én deze snel in huis krijgen, wordt zo veel eenvoudiger. Dat is een echte injectie voor de bedrijfsvoering want er kan veel directer op de behoeften van het bedrijf worden ingespeeld, waardoor eigen opdrachten en bestellingen gemakkelijker en sneller kunnen worden uitgevoerd en verzorgd. Met goed en ergonomisch verantwoord materieel wint men tijd (en dus geld) én de gezondheid van de werknemers. De laagdrempeligheid, gecombineerd met de voordelige prijzen en hoogwaardige kwaliteit van de producten, maakt dat Pallit.com een ware aanwinst is voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer