Gietvloer ideale ondergrond voor bedrijfsmatige toepassingen in transportwereld • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gietvloer ideale ondergrond voor bedrijfsmatige toepassingen in transportwereld

[PARTNERCONTENT] Daar waar de gietvloer een enorme opmars maakt in particuliere woningen, daar vertrouwt de bedrijfswereld al langere tijd op deze solide ondergrond. De beton- giet- en epoxyvloeren zijn ook niet meer weg te denken binnen de transportwereld. Door de duurzame en slijtvaste eigenschappen staat dit soort vloeren garant voor een langdurig probleemloos gebruik.

De impact van het gebruik van beton is sinds de Tweede Wereldoorlog enorm geweest. De tienduizenden bunkers die in die tijd gebouwd werden moesten soldaten beschermen tegen de impact van bommen en granaten. Meters dikke muren en plafonds werden gecreëerd om het explosiegevaar van buiten te dempen en de inslagen te minimaliseren. In fabrieken en bedrijfspanden is niet alleen de opbouw met beton belangrijk, ook vloeren van beton zijn uitermate geschikt voor intensief gebruik tijdens productieprocessen. Dat gebruik heeft zich door de jaren heen alleen maar uitgebreid naar bijvoorbeeld garages en kantoorruimtes. De gemiddelde gietvloer prijzen dalen significant wanneer er meer meters gelegd worden.

Garagevloer

Al jaar en dag zie je in automotive sector het gebruik van de gietvloer. Daarbij kun je onderscheid maken tussen de showroom waar de nieuwe auto´s en vrachtwagens staan te shinen en de werkplaats waar het ´vuile´ werk wordt opgeknapt. De gietvloer is dankzij het stofwerende en lekdichte karakter een ideale ondergrond voor de intensief gebruikte garagevloer. De harde coating zorgt ervoor dat zware vrachtwagens, gereedschappen en vloeistoffen de vloer niet kunnen beschadigen en overmatige slijtage tegengaan.

Hetzelfde geldt voor een showroom waar vaak zware voertuigen staan opgesteld. De showroom vloer heeft echter in de afgelopen vijftig jaar een ware metamorfose ondergaan. Waren het eerst grijze betonnen vloeren met een glimmende coating, daar zijn nu veel variaties mogelijk in structuren en kleuren. Het gebruik van kleurencombinaties, structuur of het aanbrengen van een bedrijfslogo of automerk zal van invloed zijn op de gietvloer prijs.

Kantoor- en winkelvloer

De gietvloer is tegenwoordig ook niet meer weg te denken binnen kantoren en winkels. Mede door het intensieve gebruik van de vloer en de traffic van veel mensen in en uit een gebouw wordt de gietvloer als ideale ondergrond beschouwd. In het verleden werd er vaak gekozen voor slijtvast tapijt, linoleum, plavuizen of vinyl. Door de nieuwe toepassingen van gietvloeren winnen deze enorm aan populariteit in winkels en kantoren. De tijden dat er maar uit één kleur grijs gekozen kon worden is allang voorbij. Je kunt deze vloer een uniek en eigen karakter geven door deze bijvoorbeeld een kleur te kiezen die aansluit op het logo van je bedrijf. Dat logo kun je ook laten aanbrengen bij de entree, wanneer klanten en gasten bij jou op bezoek komen.

Vloerverwarming

Naast de gietvloer duurzaam en karaktervol is kun je het uitstekend als toplaag boven de vloerverwarming aanbrengen. De dunne gietvloer is namelijk uitstekend warmtegeleidend. In combinatie met een warmtepomp en de zekerheid dat de vloer vaak vijftien tot twintig jaar meegaat is dit een uitstekende duurzame investering die over de lange termijn renderend en prettig werkend is.


Deze tekst is aangeleverd door een commerciële partner en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van TTM.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer