Ga naar hoofdinhoud

Goed verzekerd op weg

Het prachtige werk van transporteur kent ook een aantal risico’s. Gelukkig is het mogelijk om je zo goed mogelijk in te dekken tegen deze risico’s middels verzekeringen. Hierdoor ben je zeker van je zaak en los je eventuele problemen gemakkelijk op.

De basisdekking

De verzekering die de basis dekt, is de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). Iedere bezitter van een auto is bijvoorbeeld verplicht om een WA-verzekering te hebben. De AVB is meestal niet verplicht, maar wel handig voor het geval dat. Een brancheorganisatie kan het bijvoorbeeld wel verplicht stellen, of de klant of opdrachtgever. Het is dan wel handig om deze verzekering alvast te hebben. Je geeft hiermee de opdrachtgever extra zekerheid, maar je bent er ook zeker van dat je hierdoor niet in financiële problemen komt. Het kan ook zijn dat jouw klanten zijn verzekerd door een transportverzekering: geen overbodige luxe voor verladers.

Verschillende verzekeringen

De verschillende vervoersmiddelen die je bezit, kun je ook verzekeren. Heb je bijvoorbeeld een vrachtwagen, dan kun je de vrachtwagen verzekeren middels een Vrachtwagenverzekering. Voor de container of trailer kun je de Container-/traileraansprakelijkheidsverzekering nemen. Komt het wel eens voor dat je bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen vervoert? Dan is een schadelijke milieuschadeverzekering ook handig om te hebben. Deze verzekering dekt bijvoorbeeld saneringskosten, maar ook onderzoekskosten en bereddingskosten.

Alleen specifieke zakelijke kilometers met particulier verzekerde auto

Als je maaltijden bezorgt, is het handig om een bedrijfsautoverzekering te nemen. Dit geldt voor de auto die je zakelijk gebruikt. Je mag ook in een particulier verzekerde auto zakelijke kilometers maken, maar dat geldt bijvoorbeeld alleen voor zakelijke besprekingen. Dus, niet als je in jouw auto of bestelauto pizza’s of pakketjes bezorgt. Daarvoor heb je een bedrijfsautoverzekering nodig. Je mag als bezorger in een particulier verzekerde auto bezorgen, maar het is dan de vraag of de verzekeraar dekking biedt, omdat de auto onder een andere hoedanigheid is verzekerd.

Voor de bestelauto kun je ook een aparte verzekering nemen. Medewerkers zijn dan ook meeverzekerd. Dit is voor auto’s op grijs kenteken. Deze verzekering kun je alleen afnemen als de bestelauto ook daadwerkelijk in de boekhouding van jouw bedrijf voorkomt.

Het bedrijfspand

Het bedrijfspand kun je ook laten verzekeren. Hiervoor kun je een bedrijfspandverzekering nemen. Op deze manier is jouw pand verzekerd voor brand, storm, ontploffing en diefstal. De kosten van uitstromend water en neerslag, inbraak en diefstal, vandalisme en aanrijdingen en omvallende bomen, kranen en heistellingen kun je extra dekken in een uitgebreide dekking. Deze verzekering bestaat omdat een particuliere opstalverzekering geen dekking biedt voor bedrijfspanden.

De meeste verzekeringen kunnen extra gedekt worden door een aanvullende verzekering. Niks is vervelender dan té verzekerd te zijn, te veel te betalen of juist onderverzekerd te zijn. Zoals je kunt zien, zijn er heel veel verschillende verzekeringen mogelijk. Advies kun je inwinnen bij verschillende verzekeringspartijen, zoals bij Diks.nl. Bij deze online verzekeringsmaatschappij kun je je goed laten informeren over welke verzekeringen je nodig hebt en welke pakketten je kunt nemen. Zo ga je veel veilige, fijne en zekere kilometers tegemoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer