Hoe kan je een zakelijke rekening openen? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hoe kan je een zakelijke rekening openen?

Als zelfstandig ondernemer ben je niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Toch ontkom je er vaak niet aan, want banken willen niet dat je een privérekening voor je bedrijf gebruikt. Daarbij komt dat een zakelijke rekening je ook de nodige voordelen biedt. Zo ben je minder tijd kwijt aan de administratie. Zakelijk geld en privégeld worden namelijk van elkaar gescheiden als je een zakelijke rekening opent. Bovendien draagt zo’n rekening bij aan de professionele uitstraling van jouw bedrijf. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf misschien wel een zakelijke rekening openen. In deze tekst leggen wij je uit hoe je dit doet.

Zet je wensen op een rijtje
Voordat je op zoek gaat naar een geschikte zakelijke bankrekening, raden wij je aan om je wensen op een rijtje te zetten. Hierdoor wordt het namelijk een stuk makkelijker om de zakelijke rekening te vinden die het beste bij jouw bedrijf past. Denk onder andere na over het aantal betaalpassen dat je nodig hebt. Ben je zzp’er? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan één betaalpas. Jij bent immers de enige die gebruik maakt van de rekening. Wanneer je met meerdere vennoten een vennootschap onder firma (vof) vormt, wil je misschien voor iedere vennoot een betaalpas. In dat geval kun je voor een uitgebreider pakket kiezen of extra betaalpassen aanvragen. Andere zaken waar je rekening mee moet houden zijn: het aantal zakelijke rekeningen, een boekhoudkoppeling en de aanwezigheid van een spaarrekening.

Ga langs bij een bank
Heb je voor jezelf in kaart gebracht wat je verwacht van een zakelijke rekening? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje te openen. Dit kun je onder meer doen door langs te gaan bij een bank die zakelijk bankieren aanbiedt. Loop niet maar zo binnen, maar maak altijd eerst een afspraak. In dat geval weet je zeker dat er iemand is die tijd voor je heeft. Hij of zij kan je niet alleen vertellen over de mogelijkheden, maar helpt ook om de zakelijke rekening te vinden die het beste aansluit bij je bedrijf. Als er een geschikte zakelijk rekening tussen zit, kan de medewerker van de bank direct een aanvraag indienen. Samen met jou doorloopt hij de verschillende stappen, waardoor de zakelijke rekening binnen de kortste keren aangevraagd is.

Dien online een aanvraag in
Vroeger moest je als ondernemer nog bij een bank langs om een zakelijke rekening te openen, maar tegenwoordig is dit niet meer nodig. Bij veel banken kun je vandaag de dag namelijk online een bedrijfsrekening openen. Doordat je de deur niet meer uit hoeft, ben je veel minder tijd kwijt. Bovendien kun je bij veel banken al binnen vijf minuten online een zakelijke rekening openen. Nadat je jouw aanvraag hebt ingediend, controleert de bank jouw bedrijfs- en identiteitsgegevens. Als er niets aan mankeert, krijg je alles voor de zakelijke rekening binnen een paar dagen thuis gestuurd.

Wil je online een zakelijke rekening openen? Dan ontdek je snel dat de mogelijkheden op dit gebied nagenoeg eindeloos zijn. Reden genoeg om een vergelijking te maken als je het ons vraagt, want een zakelijke rekening is bij geen enkele bank hetzelfde. Als je een vergelijking maakt, lukt het je om de beste en goedkoopste zakelijke rekening te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer