Ga naar hoofdinhoud

Hoe vind je personeel in de logistiek in 2023?

De logistieksector is in Nederland erg groot. Er werken zelfs meer dan 600 duizend mensen in, maar toch heeft deze branche met veel tekorten te maken. Er zijn dan ook tig logistieke bedrijven die nieuwe werknemers zoeken en op verscheidene sites vacatures plaatsen. Sommige ondernemingen hebben zelfs al concurrenten overgenomen om aan nieuwe medewerkers te komen. Je kunt hiervoor eventueel een bedrijfsfinanciering aanvragen, maar in dit artikel noemen we nog een paar tips die helpen om meer personeel te krijgen in de logistiek. 

Competitief pakket

Als je logistieke bedrijf moeite heeft met het aantrekken en werven van geschoolde werknemers, is een van de eerste stappen die je moet nemen het opnieuw onderzoeken van je huidige beloningspakket. Volgens het Employer Brand Research 2021-rapport van Randstad UK beschouwt 69% van de huidige werknemers salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden als de belangrijkste factor bij het zoeken naar nieuwe vacatures. Dit is goed voor ruim tweederde van de arbeidsmarkt, inclusief zowel actieve als passieve kandidaten. Als je deze kandidaten wilt aantrekken, moet je een competitief verloningspakket aanbieden dat optimale salarissen en zinvolle voordelen omvat.

Hogere salarissen

Zoals bij elke markt geldt: naarmate de vraag toeneemt, stijgen ook de kosten. In dit specifieke voorbeeld komt een grotere vraag naar geschoolde werknemers neer op hogere salarissen. Werkgevers in de supply chain-industrie moeten zich gaan realiseren dat de arbeidsmarkt is veranderd. De kandidaten van vandaag zijn beter geïnformeerd dan wellicht ooit in de geschiedenis. Ze hebben er geen probleem mee om bedrijven te onderzoeken, recensies te lezen en salarissen te vergelijken. De realiteit is dat als je bedrijf geen concurrerende lonen biedt, de meest gekwalificeerde werknemers eenvoudigweg ergens anders zullen zoeken. Erger nog: zonder een concurrerend beloningspakket loopt je ​​bedrijf het risico ook zijn huidige werknemers te verliezen.

Betekenisvolle voordelen

Competitieve salarissen zijn slechts een onderdeel van het beloningspakket voor werknemers. Ook voordelen spelen een grote rol. In feite heeft de pandemie werknemers over de hele wereld ertoe aangezet om opnieuw te evalueren welke soorten voordelen en extraatjes voor hen het belangrijkst zijn. Het is van cruciaal belang dat werkgevers deze verschuiving begrijpen en de soorten voordelen bieden die het meest betekenisvol zijn voor hun huidige werknemers en potentiële kandidaten. Hier is een blik op enkele van de belangrijkste voordelen die werknemers willen.

Gezondheidszorg

Nu meer dan 178 miljoen mensen rechtstreeks getroffen zijn door de COVID-19-pandemie, is het niet meer dan normaal dat kandidaten een grotere nadruk leggen op door de werkgever gesponsorde gezondheidszorg en aanvullende verzekeringsopties. Dit voordeel is vooral belangrijk voor kandidaten die werk zoeken in landen zonder door de staat gereguleerde gezondheidszorgdekking. 

Balans tussen werk en privé

De pandemie bracht nieuw licht op het belang van het handhaven van een gezond evenwicht tussen werk en privéleven. Omdat veel mensen merkten dat ze thuis leerden werken, voor bejaarde ouders moesten zorgen en hun kinderen thuisonderwijs moesten geven, erkenden ze de behoefte aan flexibiliteit op de werkplek.

Carrièreontwikkeling

Uit het onderzoek van Randstad UK naar werkgeversmerken is ook gebleken dat meer dan 50% van de mondiale beroepsbevolking loopbaanontwikkeling als een belangrijke drijfveer beschouwt bij het zoeken naar nieuwe vacatures. Dit percentage stijgt naar 57% voor werknemers van 25 tot 34 jaar. 


Deze content is van een externe partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer