Ga naar hoofdinhoud

Maak een auto klaar voor transport met deze tips

Als vrachtwagenchauffeur moet je soms mooie auto’s vervoeren. Gebruik bij de transport van bijvoorbeeld een Renault Clio e-Tech de volgende tips. 

Zoek naar lekken

Je wilt niet dat een auto gevaarlijke vloeistoffen lekt terwijl deze achterin je vrachtwagen wordt vervoerd. Erger nog, je kan als vrachtwagenchauffeur weigeren een voertuig te vervoeren als het ernstig lekt. Controleer dus ruim voor de verhuizing op eventuele lekken die mogelijk uit het voertuig komen. Ga naar beneden en schijn een licht op het onderstel. Als je lekkages ontdekt, vertel dan de verkoper dat deze zo snel mogelijk gerepareerd moet worden door Stam Renault of een andere garage, zodat de auto alsnog mee kan met je transport.  

Onderzoek de bandenspanning

Voertuigen worden tijdens het transport niet bestuurd, daarom zien veel mensen de bandenspanning over het hoofd. Het is echter van cruciaal belang om de bandenspanning van de auto te controleren. Er kan schade ontstaan ​​wanneer de Renault Clio Hybrid wordt geladen of gelost als deze te zacht of te hard is opgepompt. Lees dus de gebruikershandleiding en zorg ervoor dat de banden goed zijn opgepompt.

Beveilig het voertuig

Daarnaast moet je als vrachtwagenchauffeur het voertuig beveiligen. Dit zou geen probleem moeten zijn met het autotransportbedrijf, omdat niemand er toegang toe hoeft te hebben zolang de verkoper het niet in handen heeft. Het is minder een zorg met gesloten transporters. Als je echter een open transporter gebruikt, wil je jezelf beschermen tegen diefstal. Hoewel gesloten deuren een vastberaden dief niet zullen afschrikken, vormen ze een waardevolle extra beveiligingslaag.

Schakel de alarmen uit

Als het gaat om het klaarmaken van een auto voor transport, lijkt dit misschien vanzelfsprekend, maar het zou je verbazen hoeveel mensen vergeten het autoalarm uit te schakelen voordat ze het aan de vrachtwagenchauffeur overhandigen. Zorg er dus voor dat je aan hun goede kant blijft door dubbel te controleren (of zelfs driemaal te controleren!) of je de alarmen hebt uitgeschakeld voordat je wegrijdt met het voertuig in of op je vrachtwagen. Anders kan het je als chauffeur irriteren als een auto in je transporteur afgaat en je er geen controle over hebt. 

Leeg de benzinetank

Het is belangrijk om de benzinetank van alle auto’s in of op je vrachtwagen te legen voordat je wegrijdt. Dit is nodig omdat de vracht anders nog veel zwaarder is. Hoewel het misschien niet veel lijkt, stel je voor dat elke auto een volle tank benzine had. Dit kan snel oplopen en de transport veel zwaarder maken, wat resulteert in hogere brandstofkosten. Let hier dus op als vrachtwagenchauffeur.

Verwijder vreemde items

Vindt de verkoper het leuk om de auto tentoon te stellen door hem te versieren met tal van accessoires en aftermarket-onderdelen? Hoewel dit kan helpen om het voertuig te onderscheiden van de massa, moet de verkoper deze items verwijderen voordat hij/zij het verzendt. Dit is om schade te voorkomen. Heeft de verkoper dit niet gedaan? Doe dit dan als vrachtwagenchauffeur zelf nog. Zo zorg je ervoor dat je de auto zonder schade aflevert.


Deze content is afkomstig van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer