Manieren om je transportbedrijf effectiever te managen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Manieren om je transportbedrijf effectiever te managen

Binnen jouw transportbedrijf ben je constant bezig om de organisatie te verbeteren. Het optimaliseren en professionaliseren van de processen binnen de afdeling, het verstrekken van relevante informatie en adviseren van de Depot Manager bij de selectie van leveranciers en het onderhandelen over transportcontracten. De verscheidenheid en hoeveelheid van taken kunnen soms overweldigend zijn en resulteren in stress, irritatie en over het algemeen minder werkplezier. In dit artikel gaan we in op verschillende tips om de operatie goed draaiend te houden met meer plezier en meer effect in je werk middels effectief time management

Snap dat je een voorbeeldrol hebt 

Er wordt wel eens gezegd dat kinderen niet doen wat je zegt, maar doen wat jij doet. Eigenlijk kun je het woord kinderen vervangen met mensen, want voor volwassen werkt het net zo. Traditioneel top down management werkt niet. Met leading by example kun  je het verschil maken. Kies ervoor om door jouw gedrag in de dagelijkse praktijk te laten zien aan jouw medewerkers wat je belangrijk vind. Coach, begeleid en motiveer op het gebied van veiligheid en hygiëne in plaats van een printje op de werkplaats. Ga geen rol spelen maar wees jezelf. Dit kost een stuk minder moeite en zal de omgeving inspireren.

Zoek balans tussen inhoudelijk en persoonlijk in jouw contact

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je contact hebt met jouw collega’s vanuit inhoudelijke redenen. Echter wijst onderzoek uit dat een goede relatie met de mensen om je heen zorgt voor meer effectiviteit. Wanneer je iemand aardig vindt heb je er meer voor over en zoek je degene sneller op. 

Plan hiervoor extra tijd en je zal zien dat collega’s zich gewaardeerd voelen, meer mee gaan denken en dat managen gemakkelijker wordt en minder tijd kost. Natuurlijk zullen er nog steeds rapportages nodig zijn, maar iets doen voor een manager die jou waardeert is een stuk leuker en logisch.  

Reflecteer op overleggen en vergaderingen

In veel gevallen zijn overleggen, vergaderingen en andere meetings vaste prik in de agenda van een manager. In een cursus time management met managers wordt daarom ook vaak de vraag gesteld: hoe vaak komt het voor dat je tijdens een lange vergadering dacht; dit had ook in een kwartier of half uur gekund? Een feest van herkenning vaak met lachen, zuchten en puffen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig reflecteert op overleggen en vergaderingen. Probeer het volgende eens: werk met gewenste resultaten lijst i.p.v. agendapunten. Hierdoor ligt de focus op wat je samen wilt bereiken en niet op wat er moet worden besproken. Meer bereiken in minder tijd, wordt iedereen vrolijk van. Bovendien heb jij meer tijd voor andere prioriteiten. Win-win!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer