Ga naar hoofdinhoud

Moet je een vrachtwagen leasen of kopen?

Wat je beslissing ook is, het is een aanzienlijke financiële investering die wordt beïnvloed door verschillende factoren. Zowel interne als externe factoren zoals cashflow of de huidige stand van de economie. In werkelijkheid zullen de meeste bedrijven tegelijkertijd vrachtwagens bezitten en leasen. Door volledig eigenaar te zijn van een vrachtwagen, krijg je het voordeel dat vaste activa bieden, waarde op de lange termijn. Het leasen of huren van een vrachtwagen op Lease-een-Auto.nl voor een vaste periode geeft bedrijven echter de flexibiliteit om hun capaciteit uit te breiden wanneer dat het meest nodig is. 

Maatwerk

Bij het kopen of leasen van een vrachtwagen is een van de fundamentele overwegingen hoe geschikt het voertuig zal zijn voor je branche. Klanten zijn goed thuis in het communiceren van hun wensen bij het kopen van vrachtwagens, wat vaak resulteert in een aangepaste opbouw. Velen zijn zich er echter niet van bewust dat je bij het leasen van een vrachtwagen voor een lange periode hetzelfde niveau van maatwerk kunt vragen. Let hier maar eens op als je de vele leasevormen met elkaar vergelijkt. 

Technologieën

De regelgeving rond bedrijfswagens wordt voortdurend gecontroleerd door de overheid en milieuorganisaties. Of je nu een vrachtwagen koopt of leaset, alleen de nieuwste vrachtwagens voldoen aan alle voorschriften, waaronder de Euro-emissienormen. Een vrachtwagen leasen betekent dat je aan het einde van je contract een andere laat gebruikte of nieuwe vrachtwagen kunt huren. Dit betekent niet alleen dat je voldoet aan de nieuwste regelgeving, maar ook dat je operationele kosten kunnen dalen.  

Onderhoud

Een van de grote voordelen bij de keuze voor het leasen van een vrachtwagen, is de bescherming die bedrijven krijgen als het gaat om onderhoudskosten. Alle onderhoudskosten zijn inbegrepen in de prijs van het leasen van een vrachtwagen, inclusief APK’s, services, mechanische/elektrische reparaties en meer. Zoals veel autobezitters kunnen getuigen, zijn de stijgende kosten van lopende reparaties en onderhoud een constante oorzaak van pijn. Bij het leasen van een vrachtwagen zijn er echter geen onverwachte kosten. Je hebt elke maand een vaste factuur die tijdens de looptijd van je contract niet verandert.

Voorspelbare prijzen

Zoals we hierboven hebben vermeld, verwijdert leasing de onvoorspelbaarheid van de kosten die het bezit van een vrachtwagen met zich meebrengt. Met gedekte onderhoudskosten ben je vrij om te werken tegen een vaste maandelijkse prijs die je beschermt tegen inflatie en stijgende kortetermijnprijzen. Bovendien verlaagt het leasen van een vrachtwagen je belastingaanslag door de kosten te verrekenen met je belastbare winst. En als je btw betaalt over je maandlasten, dan kun je dat ook terugvragen. 

Flexibiliteit

Het laatste voordeel dat je moet doornemen, is de flexibiliteit die vrachtwagenleasing je biedt. Werken met een verhuurbedrijf naast het bezit van je eigen vrachtwagens betekent dat je constante ondersteuning hebt. Mocht je ooit je wagenpark moeten uitbreiden. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld dat je truck service of onderhoud nodig heeft. Of een last-minute baan krijgen, maar je bestaande vrachtwagens zijn al hard aan het werk. Sommige leasemaatschappijen kunnen binnen 24 uur een vrachtwagen bij je afleveren, zodra al het papierwerk uit de weg is! 


Deze content is afkomstig van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer