Online uitstraling wordt steeds belangrijker voor transportbedrijven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Online uitstraling wordt steeds belangrijker voor transportbedrijven

Transport speelt zich op de weg af? Ja, natuurlijk. Maar voor transportbedrijven is de online profilering de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Voordat een potentiële klant de stap zet om contact op te nemen, wordt veelal eerst op internet informatie over jouw bedrijf gezocht. Ook zal men waarschijnlijk meerdere bedrijven met elkaar willen vergelijken. Wanneer je jezelf als ondernemer goed profileert, heb je alvast een streepje voor op de concurrenten. Is je bedrijf nog niet voldoende zichtbaar online? Lees dan hieronder hoe je dit kunt verbeteren.

 Je eigen internetdomein

De eerste stap om te zetten is het vastleggen van je eigen internetdomein. Omdat Nederland qua internetgebruik een vooraanstaande positie inneemt, zijn veel domeinnamen al door anderen gereserveerd. De kans bestaat dat dit ook geldt voor de door jou gewenste domeinnaam. Vooral wanneer er concurrerende ondernemingen bestaan met een soortgelijke bedrijfsnaam, zul je creatief moeten zijn. Controleer eerst in de Whois of de domeinnaam die je bedacht hebt nog vrij is. Als dat niet het geval is, bedenk je iets anders. Houd hierbij als stelregel aan dat de domeinnaam niet te lang wordt en dat er geen misverstand over de spelling kan ontstaan.

Hostingpakket

Een website opzetten is een bezigheid die wat kennis en vaardigheden vereist. Je kunt dit uitbesteden aan een specialist, maar in veel gevallen kun je ook veel in eigen beheer houden. Allereerst zul je webruimte moeten regelen. Dat is de schijfruimte die je bij een provider afneemt om je website op te plaatsen. Doorgaans wordt op zo’n webserver Plesk geïnstalleerd, een softwarepakket waarmee je in staat bent om zelf hostingpakketten aan te maken en te personaliseren. Een hostingpakket koppel je vervolgens aan de door jou geregistreerde domeinnaam. Misschien kies je ervoor om meerdere domeinnamen te registreren, die kun je dan allemaal een eigen hostingpakket op dezelfde webserver geven.

Website inrichten

Na deze stappen te hebben doorlopen, kun je starten met het optuigen van je eigen website. Denk hier vooraf goed over na. Je kunt gratis systemen als WordPress gebruiken om relatief eenvoudig een professioneel ogende website in elkaar te zetten. Zet niet te veel, maar ook niet te weinig tekst op een pagina. Een gemiddelde van vierhonderd woorden per pagina is een mooi uitgangspunt. Verdeel je teksten in alinea’s en maak gebruik van tussenkopjes. Dat komt de leesbaarheid ten goede, maar vergroot ook de vindbaarheid van de website in zoekmachines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer