Opleidingen van de overheid, met het STAP budget kun je deze goedkoop volgen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Opleidingen van de overheid, met het STAP budget kun je deze goedkoop volgen

Werken voor de overheid brengt een aantal voordelen met zich mee, waaronder de goede arbeidsvoorwaarden. Zowel primair als secundair. Daarnaast is het een goede leerschool om binnen een grote, landelijke organisatie werkervaring op te doen. Deze kans is nu te realiseren dankzij het STAP budget. Zit jij eraan te denken om een opleiding van de overheid te volgen? Lees dan snel verder. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden en geven we meer uitleg over het STAP budget. 

Wat is het STAP opleidingsbudget? 

Het STAP budget is een subsidie van maximaal 1.000 euro (inclusief btw) dat besteed kan worden aan een individueel opleidingstraject. Heb jij altijd al gedroomd om jezelf verder te ontwikkelen en je inzetbaarheid in de arbeidsmarkt te vergroten? Dan is het STAP budget wellicht iets voor jou. STAP, afgekort voor Stimulering ArbeidsmarktPositie, is een eenmalige subsidie die door werkenden en werkzoekenden aangevraagd kan worden voor scholing en verdere ontwikkeling. Verschillende opleidingsinstituten zijn aangesloten bij STAP, waardoor er altijd wel een opleiding of cursus voor jou bij zit. 

Rijksoverheid trainingen

Rijksoverheid trainingen volgen staan goed aangeschreven. Jouw kwaliteiten en de mogelijkheid om die verder te ontwikkelen, staan bij Rijksoverheid voorop. Door adequaat in te spelen op veranderende wet- en regelgeving en ontwikkelingen in de maatschappij, ontwikkel je je professionaliteit op werkgebied en verbeter je je positie op de arbeidsmarkt. Het volgen van een opleiding bij Rijksoverheid zorgt voor een gegarandeerd rendement en actueel aanbod. Want waar anders dan bij Rijksoverheid zijn ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de maatschappij? 

In jezelf investeren

Het volgen van een extra opleiding, training of cursus is een investering in je eigen werk loopbaan en kwaliteiten. Door jezelf breder te oriënteren en ontwikkelen, maak je jezelf aantrekkelijker voor meerdere werkgevers in het land. Hiermee ben je breed inzetbaar en kan je meerdere taken vervullen voor een bedrijf.

Carrièreswitch 

Naast het ontwikkelen van je eigen kwaliteiten en kennis, is het volgen van een extra training of cursus ook handig wanneer je van plan bent een andere richting op te gaan met je carrière. Indien je niet helemaal op je plek zit bij je huidige werkgever en je gedroomde baan een andere scholing vereist, kan een omscholingstraject je helpen om deze switch te maken.

In jezelf investeren door het volgen van een opleiding van de overheid kan eenvoudig met het STAP budget. Deze subsidie kan ingezet worden om jezelf verder te ontwikkelen of om jezelf om te scholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer