Reverse IT ondersteunt GVT met nieuwe hardware en software • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Reverse IT ondersteunt GVT met nieuwe hardware en software

GVT Transport & Logistics (nu onderdeel van ID Logistics), een toonaangevende dienstverlener in de transportbranche, heeft de hardware en software voor zijn logistieke processen volledig vernieuwd. Niet alleen werden nieuwe Zebra scanners aangeschaft, ook is een mobile device management platform in gebruik genomen. Hierdoor kan GVT efficiënter werken. Tijdens het vernieuwingsproces werd nauw samengewerkt met leverancier Reverse IT.

Het contact tussen Reverse IT en GVT kwam eind 2020 tot stand, vertelt Barry Jonkers van Reverse IT: “GVT heeft ons benaderd omdat ze zochten naar een mobiel alternatief voor de boordcomputers die ze destijds gebruikten”, geeft hij aan. “We hebben toen vijf Zebra TC26 PDA’s uitgeleend voor een testfase, zodat GVT kon uitzoeken of dit type PDA voldoet aan de eisen.”

Gedurende de testfase is ook het SOTI MobiControl EMM platform ingezet. Dit is een mobile device management platform waarmee het mogelijk is om devices op afstand te beheren en monitoren. Voorafgaand aan de testperiode werd er uitgebreid getraind op het gebruik, terwijl er tijdens de testfase voortdurend ondersteuning was vanuit Reverse IT.

Meer dan alleen betere boordcomputers

GVT had drie focuspunten bij het vernieuwen van de hardware. Chris Sauerbier van GVT legt uit dat er meer wensen waren dan alleen de aanschaf van nieuwe boordcomputers: “We wilden het gehele goederen registratieproces optimaliseren. Daarnaast was het een uitdrukkelijke wens om de beheersbaarheid voor onze eigen IT afdeling te verbeteren.”

De Zebra TC26 PDA’s met ingebouwde barcode scanners werden voorzien van Logi-App software. Daarnaast zorgde het SOTI MobiControl platform voor nieuwe mogelijkheden: “De installatie van devices gaat nu automatisch en de IT afdeling kan iedere device op afstand benaderen, wat een groot voordeel is bij het leveren van support”, zegt Sauerbier.

Het mobile device management platform maakt het ook mogelijk om software en security updates van afstand uit te rollen, waardoor de apparaten telkens up to date zijn. Reverse IT heeft het Android besturingssysteem van de devices daarnaast ‘dichtgetimmerd’ om ongewenst gebruik tegen te gaan.

Implementatie na de testfase

Toen de testfase succesvol werd afgerond is een start gemaakt met de implementatie van de Zebra TCS26 PDA´s. Deze Android PDA´s hebben niet alleen snelle 1D/2D barcode scanners aan boord, maar leveren ook de krachtige prestaties die nodig zijn om de Logi-App software te laten draaien.

“Inmiddels zijn alle chauffeurs voorzien van nieuwe devices en het mobile device management platform werkt perfect. We zijn zeer tevreden over de praktische oplossingen die Reverse IT geboden heeft. Met hun expertise zijn ze ook nog eens een goede sparringpartner geweest voor ons”, besluit Sauerbier van GVT.

Over GVT en Reverse IT

GVT Transport & Logistics is een toonaangevend dienstverlener op het gebied van Benelux distributie. Sinds 2021 is GVT onderdeel van ID Logistics, een wereldwijde contract logistics provider die actief is in 17 landen. Met een evenwichtige klantenportefeuille in sectoren zoals retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce, biedt ID Logistics technologische oplossingen die gericht zijn op duurzame ontwikkeling.

Reverse IT is leverancier van end-to-end oplossingen voor mobiele devices, waaronder barcode scanners en PDA’s. Hardware stelt het bedrijf via verkoop, huur en lease beschikbaar. De dienstverlening bevat daarnaast onder meer implementatie, reparatie en ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer