Tips over zakelijk lenen voor startende ondernemers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tips over zakelijk lenen voor startende ondernemers

Aan het starten van een bedrijf zijn vaak de nodige kosten verbonden. Heb je aardig veel eigen geld? Dan loop je waarschijnlijk niet tegen problemen aan bij het starten van een bedrijf. Als je niet veel eigen vermogen hebt, is dit misschien wel het geval. Daarom overweeg je misschien een zakelijke lening af te sluiten. Voor startende ondernemers is het alleen niet makkelijk om zo’n financiering aan te vragen. Daarom helpen wij je een handje. In deze tekst geven wij je namelijk een aantal handige tips over zakelijk lening voor startende ondernemers.

1. Leen van familie en/of vrienden
Als we het over financieringsvormen hebben, denken veel ondernemers al snel aan een zakelijke lening of zakelijk krediet. Niet gek, want dit zijn de twee populairste vormen van zakelijk financieren. Wanneer je als starter zo’n financiering aanvraagt, kom je van een koude kermis thuis. De meeste geldverstrekkers eisen namelijk dat je minimaal 15 maanden transactiedata hebt op een zakelijke rekening en dat is voor veel starters vaak nog niet het geval.

Kun je inderdaad geen zakelijke lening of zakelijk krediet aanvragen? Schuif het idee om voor jezelf te beginnen dan niet direct op de lange baan. Er zijn namelijk meer manieren om het benodigde geld voor jouw bedrijf bij elkaar te krijgen. Zo lenen veel startende ondernemers bijvoorbeeld geld van familie en/of vrienden. De voordelen hiervan zijn dat je het geld vaak snel tot je beschikking hebt en geen hoge rente hoeft te betalen. Wanneer je geld van familie en/of vrienden leent, is het aan te raden om afspraken te maken en deze vast te leggen in een contract. Zodoende weet iedereen waar hij/zij aan toe is.

2. Overweeg crowdfunding
Vind je het niet prettig om geld te lenen van familie en/of vrienden? Of kun je van hen niet het geld lenen dat je nodig hebt? Dan betekent dit niet dat je een eigen bedrijf uit je hoofd moet zetten. Je kunt het benodigde startkapitaal namelijk ook bij elkaar krijgen door middel van crowdfunding. Je leent in dat geval niet van een bank of mensen uit jouw directe omgeving, maar van het publiek (de crowd). Bij deze vorm van zakelijk geld lenen ben je niet afhankelijk van één iemand, waardoor de kans groter is dat de financiering doorgang vindt. Er zit ook een groot nadeel aan, want je moet vaak veel informatie over je onderneming naar buiten brengen om mensen te overtuigen om in jouw bedrijf te investeren. Daarbij komt dat je vaak een hoge(re) rente betaalt over het geleende geld.

3. Vraag startersfinanciering aan
Om een startersfinanciering aan te vragen, moet je eerst een financieel plan maken voor jouw bedrijf. Dit moet informatie bevatten zoals jouw bedrijfsstrategie, doelstellingen, financiële verwachtingen en hoe je het bedrijf zult promoten. Vervolgens moet je contact opnemen met een bank, investeerder of andere financieringsbron om de financiering aan te vragen. Gebruik je financiële plan om aan te tonen dat jouw bedrijf een goede investering is. Ook maak je een bedrijfsplan om aan te tonen dat je bedrijf haalbaar en winstgevend is. Daarnaast, vul je een aanvraagformulier voor de startersfinanciering in. Als je dit formulier hebt ingevuld, moet je de vereiste documenten bijvoegen zoals dus het financiële plan en bedrijfsplan. Tot slot, moet je een gesprek voeren met de financieringsbron en jouw plan presenteren. Als jouw plan wordt geaccepteerd, kun je een startersfinanciering verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer