Top 4 beste navigatie apps voor 2022 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Top 4 beste navigatie apps voor 2022

Vrijwel elke smartphone beschikt vandaag de dag over een tandaard navigatie app. Zo beschikken alle Android telefoons over Google Maps, terwijl alle Apple apparaten over Maps beschikken. Toch zijn er op de markt verschillende andere navigatie apps beschikbaar die jou als bedrijf kunnen helpen. Daar gaan we in dit artikel beter naar kijken.

Daarbij willen we wel vermelden dat veiligheid bij ons voorop staat. Denk er daarom aan dat je niet navigeert tijdens het rijden. Ook is het verstandig om een VPN-verbinding op te zetten tijdens het navigeren. Zo kunnen kwaadwillende jouw locatie niet achterhalen tijdens het autorijden. Laten we nu eens gaan kijken naar een aantal van de beste navigatie apps.

Track Assistant

Allereerst hebben we Track Assistant, waarmee het natuurlijk mogelijk is om te navigeren. Toch heeft deze applicatie voor het bedrijfsleven een aantal handige features. Je kunt hiermee namelijk je ritten registreren, erg handig als je de auto zowel zakelijk als privé gebruikt. Doordat de app automatisch registreert als je in de auto stapt en de auto verlaat, wordt je kilometeradministratie automatisch ingevuld.

Vervolgens wordt de kilometerregistratie gesynchroniseerd met je online account, zodat je rapporten kunt downloaden en deze kunt indienen bij je baas. Dit maakt het ook voor het bedrijf handig om de kilometerregistratie nauwkeurig bij te houden.

Waze

Daarnaast hebben we nog Waze, een handige app die vooral handig is als je veel buitenlandse reizen maakt. Met deze applicatie kun je namelijk de navigatie voortzetten, ook al beschikt je mobiele telefoon op dat moment niet over een internetverbinding. Als je de navigatie namelijk instelt op een plek waar wél internetverbinding is, wordt de route automatisch gedownload. Deze blijft beschikbaar tot je de applicatie sluit. Zelfs als je zonder internet komt te zitten, kun je alsnog je bestemming bereiken.

Wat Waze daarnaast nog van de andere onderscheidt, is dat de applicatie alleen maar beter wordt naarmate meer rijders de app gebruiken. Tijdens het rijden kun je namelijk gevaren op de weg aangeven, waaronder bijvoorbeeld files, een auto met stukken langs de weg of objecten die op de weg liggen. Doordat ook de locatie wordt gedeeld, kan Waze snel inspelen op de files die er staan, zodat je er als gebruiker gemakkelijk omheen rijdt.

Sygic

Sygic is vooral populair vanwege de mogelijkheid om de applicatie volledig offline te gebruiken. Hiervoor kun je eenvoudigweg de kaarten downloaden voordat je aan de reis begint, zodat je de plattegronden én navigatie ook online kunt gebruiken. Het navigeren is namelijk een van de dingen die enorm veel MB’s kost, zeker als de route telkens opnieuw berekent moet worden.

Inmiddels kun je de app op zowel iOS, Android als Windows apparaten gebruiken. Hoewel het mogelijk is om een premium account aan te schaffen, kun je als gebruiker ook uitstekend uit de voeten met de gratis variant.

Google Maps

Toch is Google Maps nog altijd onze favoriet. De applicatie wordt dagelijks door miljoenen weggebruikers gebruikt, wat de app enorm accuraat maakt. Je krijgt namelijk volledig up-to-date informatie over het verkeer, wegomleidingen en ongelukken. Doordat je ook de mogelijkheid hebt om je ritten vooraf in te plannen, ben je altijd op tijd op je afspraak. Stel simpelweg in hoe laat je aanwezig wilt zijn en Google rekent met de huidige verkeerssituatie je vertrektijd uit. Dit kan zelfs als je pas van plan bent om de volgende ochtend te vertrekken.

Ook met Google Maps heb je de mogelijkheid om kaarten offline te downloaden, zodat je altijd over de juiste informatie beschikt. Deze kaarten worden na verloop van tijd automatisch weer verwijdert als ze niet gebruikt worden.

Er zijn dus verschillende goede gratis navigatie apps beschikbaar, zowel voor de zakelijke rijder als voor de gewone weggebruiker. Om ervoor te zorgen dat je veilig gebruik kunt maken van deze applicaties raden we aan om een VPN op te zetten én om de applicaties niet te gebruiken tijdens het autorijden. Dit kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren voor jezelf én andere weggebruikers.


Deze tekst is aangeleverd door een commerciële partner en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van TTM.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer