Vier handige apps voor truckers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vier handige apps voor truckers

Als vrachtwagenchauffeur moet je uiteraard altijd de ogen op de weg hebben. Achter het stuur blijf je uiteraard van je smartphone af, maar voordat je begint tijdens de reis kan dit natuurlijk wel. Ook op een parkeerplaats kun je natuurlijk je telefoon gebruiken. Pas hier wel op, want als je smartphone van Apple valt zal de iPhone 11 scherm dit waarschijnlijk niet overleven. Gelukkig kun je dan op de site van Phonegigant.nl een vervanger kopen. Ben je een trucker? Dan moet je zeker de onderstaande apps op je iPhone met nieuw scherm downloaden. 

TruckFly

Een trucker weet normaal gesproken de beste plekjes van de weg, je bent natuurlijk niet voor niets de king of queen van de snelweg. Toch is dit niet altijd het geval, bijvoorbeeld als je rijdt in een gebied waar je nog niet eerder bent geweest. De app TruckFly kan er dan voor zorgen dat je alsnog de perfecte spots langs de weg vindt, ook in het buitenland. Hierbij kun je onder andere denken aan parkeerplaatsen en tankstations, maar ook chauffeurscafés en douches kun je vinden op TruckFly met reviews. Je kunt de app downloaden op zowel Android als iOS smartphones.

TransParking

Truckers hebben nogal eens een probleem met het vinden van een vrije parkeerplaats, wat onder meer komt doordat er steeds meer vrachtwagens op de weg zijn. Het aantal parkeerplaatsen groeit daarentegen juist niet, waardoor er eigenlijk sprake is van een tekort. Dit is uiteraard erg vervelend voor de vrachtwagenchauffeur. Om toch een vrije parkeerplaats te kunnen vinden voor de truck kun je gebruik maken van een app. TruckFly is hier bijvoorbeeld geschikt voor, maar TransParking ook zeker. Door zo’n applicatie te gebruiken zul je binnen een mum van tijd in heel Europa parkeerplekken vinden waar je gebruik van kunt maken. 

Bans For Trucks

Elke beroepschauffeur die op internationale routes rijdt met de vrachtwagen is het wel eens tegengekomen: verboden en beperkingen voor vrachtvoertuigen in het verkeer. Je zult deze als trucker moeten omzeilen, wat best lastig werk kan zijn. Gelukkig kan dit met behulp van een app een stuk eenvoudiger worden gemaakt. Je doet dit namelijk met Bans For Trucks. Deze applicatie toont de periodieke en permanente verboden en beperkingen voor vrachtauto’s in het verkeer. Bans For Trucks heeft ondertussen een database van maar liefst ruim 40 landen, waaronder ook Nederland. Bovendien maken al meer dan 250 duizend truckers gebruik van deze handige app.

Truck GPS Navigation Pro

Het zal zo nu en dan voorkomen dat je met je vrachtwagen een vracht moet laden of lossen bij een vestiging waar je nog niet eerder bent geweest. Je zult dan naar alle waarschijnlijkheid navigatie gebruiken om op de juiste bestemming te komen. Hierbij kun je gebruik maken van diverse apps, waaronder Truck GPS Navigation Pro. Je zult hier helaas wel voor moeten betalen, maar dat zal het waard zijn. Het maakt namelijk gebruik van de offline truck maps van TomTom, maar biedt ook informatie over de weg specifiek gefocust op vrachtwagens aan. Hierbij kun je onder meer denken aan smalle straten en de hoogte van een tunnel. De maps zullen overigens gedownload worden op je smartphone, dus je kunt de app ook zonder mobiel internet gebruiken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer