Ga naar hoofdinhoud

Voordelig zakelijk rijden met financial lease 

Ondernemers die op zoek zijn naar bedrijfswagens hebben hierbij verschillende mogelijkheden. Denk aan het operational leasen van een voertuig, een eenmalige investering in een nieuwe bedrijfswagen of occasion en de keuze voor financial lease. Dat laatste biedt verschillende voordelen ten opzichte van beide andere opties. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het eigen vermogen van een ondernemer behouden blijft, terwijl de bedrijfswagen direct aan de balans van de organisatie mag worden toegevoegd. Het laat een ondernemer van verschillende fiscale voordelen profiteren. Er zijn verschillende partijen die financial lease voor zowel grote-, als startende ondernemingen aanbieden. Financialleaseforyou is er een voorbeeld van. 

Tip: gebruik de rekentool op de website van zo’n partij eens, om te zien wat financial lease jouw organisatie kost bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen. 

Behoud van eigen vermogen voor verdere groei organisatie 
Zoals reeds genoemd werd biedt financial lease bij Financialleaseforyou of een vergelijkbare partij het voordeel, dat het eigen vermogen behouden blijft. Dit vermogen gebruiken ondernemers liever voor een investering in een uitbreiding van het personeelsbestand of de productiecapaciteit van de organisatie. Immers, dergelijke investeringen hebben een grotere impact op de groei van een organisatie dan de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen. Uitzondering hierop zijn logischerwijs organisaties in bijvoorbeeld de logistieke sector. Al geldt ook voor hen dat het behoud van eigen vermogen wenselijk is; combineer financial lease voor de aanschaf van een bedrijfswagen met een investering in extra personeel uit het eigen vermogen. 

Breed aanbod aan bedrijfswagens bij financial lease 
Organisaties die kiezen voor financial lease hebben de keuze uit een breed scala aan bedrijfswagens. Onderscheid wordt onder meer gemaakt tussen nieuwe en gebruikte voertuigen. Evenals dat je keuze hebt uit zowel auto’s op benzine of diesel en elektrische bedrijfswagens. Die laatste optie is interessant om bij te dragen aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Het is een aspect waar steeds meer afnemers rekening mee houden. Werkt een concurrent op duurzamer wijze? In dat geval kan dit voor de consument reden zijn om een product of dienst aldaar af te nemen.

Bedrijfswagens worden aangeboden als klassieke personenvoertuigen en compacte busjes. Denk aan een Fiat Dobló Cargo, een Opel Combo of bijvoorbeeld een Peugeot Partner. Een slag groter zijn modellen als de Renault Trafic, de Ford Transit Courier en de Volkswagen Transporter. Nog meer ruimte nodig? Kijk in dat geval eens naar een model als de Mercedes Sprinter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer