Waar let je op als je zelf een tractor koopt? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waar let je op als je zelf een tractor koopt?

In vroegere tijden was een tractor een voertuig wat de boer hielp bij de arbeid op het land, maar tegenwoordig zijn tractors multifunctioneel. Wie over een flink stuk grond beschikt kan behoorlijk profijt hebben van een eigen tractor. Maar in vergelijking met boeren weten particulieren een stuk minder over tractoren. Hier lees je een aantal tips waar je als particulier op kan letten bij de aanschaf van een tractor bij Techniekwebshop.nl.

Bepaal waar je de tractor voor gaat gebruiken

Een tractor koop je niet zomaar. Dat doe je met een doel. Heb je een groot stuk grond en denk je erover na om een tractor in te zetten voor bepaalde werkzaamheden? Met een tractor kan je veel kanten uit. Gras zaaien wordt een eenvoudig klusje met behulp van een tractor. Datzelfde geldt voor gewassen verbouwen; met een tractor kan je een stuk sneller de grond omploegen. Ben je de trotse eigenaar van een boomgaard? In het oogstseizoen kan een tractor handig zijn, maar ook bij het appelboom snoeien kan een tractor van pas komen.

Bepaal van tevoren wat je met de tractor wil, zodat je op die manier uit kan zoeken welk voertuig het beste bij je past. Kijk onder andere naar het aantal PK van de tractor. Heb je bepaalde klussen in gedachten die zwaar zijn, dan moet de tractor over voldoende PK’s beschikken. Ook het gewicht van de tractor is belangrijk voor bepaalde klussen.

Kennis over de techniek

Voordat je overgaat op de aankoop van een tractor moet je jezelf afvragen hoe het is gesteld met je technische aanleg. Ben je technisch niet goed onderlegd, dan wordt het een zware taak om de tractor te onderhouden. Check daarom van tevoren of je geschikt bent voor een tractor. Met name als je van plan bent om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Die vergen meer onderhoud dan een nieuwe tractor.

En wat nog meer?

Laat je niet verleiden door de buitenkant, want de binnenkant van de trekker is veel belangrijker. Maak altijd een proefrit. Zo kom je erachter of de tractor je bevalt en of er wellicht mankementen zijn. Denk goed na of het je echt bevalt, want een tractor koop je nu eenmaal niet zo vaak in je leven. Kom je er niet uit? Vraag dan iemand uit het vak om informatie. Zij kunnen je heel goed adviseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer