Ga naar hoofdinhoud

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bakwagen? 

Een bakwagen heeft een cabine en een kubusvormige vrachtcontainer. Het is een relatief goedkope en veelzijdige vervoersoptie voor een groeiend aantal bedrijven. Meestal worden bakwagens gebruikt om vracht van magazijnen naar winkels te vervoeren, goederen aan klanten te leveren en apparatuur van locatie naar locatie te verplaatsen. Wil je de juiste bakwagen leasen voor je bedrijf?  Je moet dan op deze factoren letten!

Hoogte

Eenmaal geladen, vervoert je bakwagen vracht over wegen die problemen kunnen hebben met de hoogte. Probeer te achterhalen of er viaducten, tunnels of lage bruggen op deze wegen zijn. Zorg ervoor dat de hoogte van de vrachtwagen ook compatibel is met het magazijn, zodat het laden en lossen gemakkelijker is. Lage plafonds en hangende leidingen vereisen dus lagere bakwagens.

Grootte

Hoewel het misschien een goed idee lijkt om een ​​enorme bakwagen te leasen of kopen die past bij alles en nog wat je nodig hebt om te vervoeren, is dit niet altijd het geval. Hoe groter de truck, hoe meer je moet uitgeven om hem te kopen, te onderhouden en te bedienen. Als je vrachtwagen echter juist niet groot genoeg is, moet je meerdere reizen maken om vracht te vervoeren. Zorg er daarom voor dat de bakwagen de juiste maat heeft voor je behoeften. 

Vloer

Welk type vloer je in je bakwagen wilt, hangt af van wat je gaat vervoeren. Als je lading erg zwaar is, de neiging heeft om te lekken of de vloeren na het transport met water moet worden gewassen, vermijd dan grenen of hardhouten vloeren. Voor het transporteren van vloeistoffen raden experts aluminium aan, ook al is dit duurder dan andere opties. Stalen vloeren zijn goedkoper, maar hebben meer zorg en onderhoud nodig. 

Gewicht

Mensen die nieuw zijn bij vrachtwagens, denken misschien dat de afmetingen en het gewicht van de bakwagen niet echt belangrijk zijn zijn. Dat zijn ze niet. Je hebt niet alleen een vrachtwagen nodig met de juiste maat, maar ook met het juiste draagvermogen. Controleer of het chassis je lading aankan. Een lichtgewicht chassis kan trouwens een groot laadruim hebben als het wordt gebruikt om lichtgewicht materialen te vervoeren, dus ga er niet vanuit dat een groot formaat een sterker chassis betekent.

Lengte

Ga je zo’n vrachtwagen leasen? Je moet dan bij het bekijken van de bakwagens checken of de baklengte overeenkomt met het chassis. Wanneer de lengte niet gelijk is, leidt dit tot een onjuiste gewichtsverdeling ten opzichte van de achteras. Als de wielbasis langer is dan de lengte van de vrachtwagen, zal de achterkant over de achterbanden uitsteken. Dit beschadigt niet alleen de bak, maar ook de banden.

Deur

Het is belangrijk om na te denken over het type deur dat je op je bakwagen wilt. Vaak wordt dit kleine detail over het hoofd gezien en veroorzaakt het later problemen. Voor het laden en lossen van goederen vanaf grotere hoogtes raden experts een roldeur aan. Lichtere vrachtwagens hebben kleine banden, zodat ze lager bij de grond zitten. Deze hebben uitklapbare deuren die ideaal zijn voor laden en lossen op lage hoogte. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer