Ga naar hoofdinhoud

Waarom een Mercedes Vito de ideale bestelbus is

Toen de Duitse autofabrikant Mercedes-Benz in 1996 de Vito op de markt bracht, kon het alleen maar dromen dat dit model ruim 25 jaar later nog steeds populair zou zijn. De Mercedes Vito is inmiddels aan de derde generatie toe en is in de loop der jaren aardig veranderd. Eén ding is hetzelfde gebleven, en dat is de kwaliteit. In dit artikel lees je waarom de Mercedes Vito de ideale bestelbus is. En hoe je voordelig een Mercedes Vito kunt kopen op gaspedaal.nl.

De Vito staat voor veelzijdigheid

De Mercedes Vito is een van de meest veelzijdige auto’s die je zult vinden. Het opvallende is dat je dit model als bestelbus én als personenversie kunt gebruiken. De Vito kan aan maximaal negen personen plaats bieden. Daarnaast is dit voertuig elektrisch, in dieseluitvoering en met een benzinemotor te bestellen. En het voordeel van een occasion is dat je uitvoeringen van allerlei leeftijden kunt bestellen. Het aanbod is zo ontzettend groot, dat de Vito van je dromen er altijd tussen staat.

De historie van de Mercedes Vito

Zoals gezegd kwam de eerste Vito in 1996 op de markt. Eind jaren ’90 bestonden er al wel elektrische auto’s, maar dit waren zeldzaamheden. Vandaar dat de oude modellen een benzine- of dieselmotor hebben. De eerste Vito had een voorwielaandrijving, best bijzonder voor auto’s van Mercedes.

In 2003 werd de tweede generatie geïntroduceerd. Deze Vito kreeg ‘gewoon’ achterwielaandrijving. Daarnaast kon gekozen worden voor vierwielaandrijving. In eerste instantie kreeg de nieuwe Vito alleen dieselmotoren mee en kon er gekozen worden voor drie verschillende lengten.

Wat later volgde een facelift en zag de eerste elektrische Mercedes Vito het levenslicht. De derde generatie zag in 2014 het levenslicht. Dit model is luxer en (nog) veiliger. Ook is er nieuwe elektrische bestelbus, de eVito.

Het bereik van de eVito

Hoewel het steeds dichter in de buurt van auto’s met een traditionele verbrandingsmotor komt, is het bereik van elektrische auto’s vaak nog wat minder. Dat is ook bij de eVito het geval. Toch kun je zeggen dat deze wagen een mooie actieradius heeft. 360 kilometer. Daardoor kun je als ondernemer ook wat langere uitstapjes maken zonder dat je bang hoeft te zijn onderweg met een lege accu te staan.

En als je de eVito als personenwagen gebruikt, is dit een mooie afstand om de auto even aan de kant te zetten en jezelf en de kinderen wat rust te gunnen. Dan kan de auto meteen opladen.

Waarom is de Mercedes Vito een goede keuze?

Vooral vanwege de multifunctionaliteit. Een Mercedes Vito kan gebruikt worden als bestelbus, en als personenwagen. Daarnaast is de kwaliteit erg goed, net als bij alle voertuigen van Mercedes. Als je voor een occasion kiest, kun je uit een grote vijver vissen. Ga je voor een van de nieuwere modellen of voor een Vito van de eerste generatie? Aan aanbod is er geen gebrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer