Wat zijn de vereisten voor een baan als truckchauffeur? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wat zijn de vereisten voor een baan als truckchauffeur?

Het werk van een vrachtwagenchauffeur of bijvoorbeeld heftruckchauffeur kan heel uitdagend zijn. Je wilt producten zo snel mogelijk en daarnaast heelhuids naar de plek van bestemming brengen. Onderweg krijg je te maken met files, lastig begaanbare paden, enzovoorts. Uitdagingen die jij niet uit de weg gaat, om zo je opdrachtgever zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn! Aan welke eisen moet je voldoen om aan de slag te kunnen gaan als vrachtwagen- of heftruckchauffeur? Op deze pagina lees je meer over! 

Tip: kijk naar de nieuwste beroepen bij Werkzoeken om te zien of er nieuwe vacatures worden aangeboden voor chauffeurs. Nu er steeds meer online besteld wordt, is de vraag naar chauffeurs toegenomen. Zij spelen een belangrijke rol in het logistieke proces van webwinkels. 

Aan de slag als een vrachtwagenchauffeur 
Om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te kunnen gaan heb je allereerst je rijbewijs nodig voor het mogen besturen van een vrachtwagen. Het gaat hier om het rijbewijs C. Naast dit rijbewijs moet je ook de toevoeging Code 95 halen. Dit is een toevoeging aan je rijbewijs die specifiek geldt voor professionele vrachtwagenchauffeurs. Houd er rekening mee, dat deze toevoeging een geldigheid heeft van vijf jaar. Na deze periode dien je nascholing te volgen om de geldigheid van deze toevoeging aan je rijbewijs te verlengen. Vaak worden de kosten voor het verlengen van deze toevoeging vergoed door je werkgever. 


Opleiding volgen voor heftruckchauffeur
Voor het beroep van heftruckchauffeur is het behalen van deze Code 95 geen vereiste. Evenals dat ook nascholing in dit geval niet noodzakelijk is. In de basis hoef je voor het besturen van een heftruck geen rijbewijs of certificaat te behalen, mits je dit op eigen terrein doet. Wanneer je voor een werkgever aan de slag gaat, zal deze in veel gevallen vereisen dat je het heftruckcertificaat behaalt. Dit toont namelijk aan, dat je de heftruck op een veilige en verantwoorde wijze kunt bedienen. Er zijn veel rijscholen die je een opleiding voor dit certificaat aanbieden. 

Bekijk de vacatures voor beroepen 
Wil je meer weten over de eisen waaraan je moet voldoen om een bepaald beroep uit te kunnen oefenen? Bekijk eens een aantal vacatures voor deze beroepen. Er zijn verschillende websites waarop de vacatures bij diverse werkgevers verzameld worden. In de vacatureteksten vind je vaak meer informatie over de eisen die gesteld worden door werkgevers. Let op, bekijk altijd meerdere vacatures! Het kan namelijk per werkgever verschillen, wat deze van werknemers vereist. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer