Ga naar hoofdinhoud

Wat zijn de voordelen van elektrische heftrucks?

Bij het kopen van nieuwe of gebruikte heftrucks stellen velen de vraag: wat zijn de voordelen van elektrische heftrucks? Natuurlijk wil je ook weten wat de voordelen zijn van andere soorten vorkheftrucks, zoals diesel en LPG, maar elektrisch is enorm populair gebleken in de meeste industrieën met een magazijn of productiefaciliteit. Dit heeft met name te maken met de pluspunten van zo’n elektrisch voertuig, waarover je meer kunt lezen in dit artikel. Het is dan ook zeker een aanrader om een elektrische Still heftruck aan te schaffen! 

Ergonomische rijervaring

Er wordt gezegd dat elektrische vorkheftrucks de bestuurder een veel comfortabelere rijervaring bieden in vergelijking met alternatieven. Dit kan te maken hebben met de stille motor en minder trillingen bij het zitten op de bestuurdersstoel. Wat de reden ook is, als je op zoek bent naar meer comfort bij het tillen van zwaar materieel is elektrisch heffen wellicht de optie voor je. Verschillende elektrische vorkheftrucks hebben verschillende specificaties, dus het is waarschijnlijk dat je een vorkheftruck kunt kopen met een comfortabelere stoel of een meer gedempt stuur, wat ook de chauffeurservaring zal verbeteren. 

Eenvoudig te rijden

Omdat elektrische vorkheftrucks geen koppeling hebben, zijn ze veel gemakkelijker te besturen dan andere alternatieven zoals diesel. Je bedient de heftruck eenvoudig met het stuur en het gaspedaal. Elektrische vorkheftrucks hebben veel vooruitgang geboekt en de algehele automatische aandrijving is extreem soepel en comfortabel voor de bestuurder. Er wordt gezegd dat de algehele ervaring van elektrisch rijden de stress van de bestuurder vermindert, wat veel beter is voor de veiligheid op het terrein en het verminderen van vermijdbare ongevallen. Omdat er geen koppeling is, is de concentratie van de bestuurder bovendien gefixeerd op het rijden. Dit is vergelijkbaar met het voordeel van het rijden in een automatische auto.

Geen propaan nodig

Een van de vele voordelen van elektrische vorkheftrucks is dat je ze op je werk kunt opladen zonder dat je brandstof hoeft te leveren of op tijd moet bijvullen. LPG heftruck is een mooie investering, maar als je een elektrische unit koopt hoef je deze niet weer bij te vullen met propaan. Hoewel je nog steeds voor elektriciteit moet betalen, hoef je niet de moeite te nemen om propaanleveringen te beheren, wat tijd bespaart. Het neemt ook de stress weg die gepaard gaat met vergeten bestellingen of late leveringen, want elektriciteit heb je immers altijd. 

Lagere onderhoudskosten

Elektrisch is veel gemakkelijker te onderhouden dan andere soorten heftrucks zoals LPG of diesel. Omdat er minder mechanische componenten zijn, is het onderhoud en de benodigde onderdelen veel goedkoper en gemakkelijker te verwijderen of te installeren. Hierdoor rekenen monteurs en andere specialisten minder aan bij jaarlijks onderhoud. De batterij moet regelmatig worden onderhouden door middel van reiniging en service om ervoor te zorgen dat je vorkheftruck op een optimaal efficiëntieniveau werkt, maar afgezien daarvan zul je genieten van een langdurig stuk materiaalbehandelingsapparatuur zonder de nachtmerrie van hoge service- of onderhoudskosten. Een elektrische heftruck scheelt je dus tijd, maar ook zeker geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer