Ga naar hoofdinhoud

Weet jij welke autoverzekering het beste is voor jouw auto?

In Nederland ben je verplicht om je auto te laten verzekeren. Ondanks dat je een autoverzekering moet nemen, betekent dit niet dat er niets te kiezen valt. Integendeel zelfs. Het is daarom goed om even te kijken welke verzekering jouw auto nodig heeft. Hoe beter het namelijk lukt om je verzekering zo goed mogelijk op jouw wagen af te stemmen, hoe voordeliger het wordt en hoe meer voordeel je pakt. Wij laten je daarom zien hoe je tot de perfecte deal komt. Zo kun je met een goed gevoel de weg op.

Een verzekering op maat

Een verzekering is bedoeld om schade die jij aan anderen toebrengt in het verkeer, te dekken. Als je namelijk zelf geheel voor de kosten opdraait, kun je fors in de problemen komen en dat moet je uiteraard zien te voorkomen. Met de basisverzekering voorkom je dus dat je met hoge kosten opgezadeld wordt. Maar wat als jij zelf ook veel schade hebt? In dat geval hangt het af van welke verzekering je gekozen hebt. Vrijwel altijd wordt aangeraden om auto’s die jonger zijn dan zes jaar, te voorzien van een all-risk autoverzekering. Het grote voordeel van deze verzekering is dat je schade die jij zelf hebt opgelopen aan jouw wagen, ook vergoed wordt. Misschien vraag je je af waarom dit alleen geldt voor wagens van zes jaar of jonger? Dat heeft te maken met de dagwaarde van je wagen. Na zes jaar is de kans groot dat de kosten van het repareren van de schade aan jouw wagen, hoger zijn dan de dagwaarde van je auto. Dit komt er dus op neer dat het voordeliger is om een andere auto te kopen dan om de schade te laten herstellen. In dat geval heeft een volledige verzekering dus ook niet veel nut.

Een auto van middelbare leeftijd

Ruwweg kun je zeggen dat er drie categorieën auto’s zijn: nieuwe wagens, auto’s van middelbare leeftijd en oude auto’s. Voor de wagens van middelbare leeftijd kan het interessant zijn om WA+ verzekering te nemen. Je bent dan namelijk voor meer verzekerd dan je met enkel de WA basisverzekering bent, zodat je bijvoorbeeld ook verzekerd bent wanneer je een aanrijding krijgt met een loslopend dier. Ook wordt ruitschade door deze verzekering gedekt. Spat er eens een steentje op van de weg en brengt deze een grote ster aan in je ruit, dan kun je dit met behulp van je verzekering weer herstellen.

Goedkoop kan duurkoop zijn

Iedereen vindt het fijn om voordeel te pakken, maar dit is niet altijd het meest verstandige. Kijk je bij het afsluiten van een goede autoverzekering alleen naar de laagste prijs, dan kun je uiteindelijk een kat in de zak kopen. Een goedkope verzekering dekt namelijk ook veel minder waardoor je misschien alsnog met hoge kosten geconfronteerd wordt. Een verzekering zou juist moeten voorkomen dat je grote uitgaven moet doen. Kijk daarom altijd naar de beste dekking en vervolgens naar de beste prijs. Op die manier moet het lukken om een goede verzekering af te sluiten. 


Deze content is van een externe partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer