Ga naar hoofdinhoud

Zakelijke rechtsbijstandverzekering, geen overbodige luxe

Natuurlijk hoop je dat het nooit nodig zal zijn. Jij regelt je zaakjes netjes en vertrouwt erop dat anderen dat ook doen. Ja, er gaat heus wel eens iets mis. Waar gehakt wordt vallen spaanders en als je iedere dag met groot materieel de steeds drukkere weg opgaat, dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Omdat je met de spullen van anderen onderweg bent, doe je extra je best om schade te voorkomen, maar in tijden van personeelstekorten, grote drukte en hoge werkdruk lukt dat niet altijd. En als het misgaat dan probeer je daar met klanten, leveranciers, personeel zelf op een goede manier uit te komen. Maar stel dat dat niet lukt, dat de tegenpartij echt de tegenpartij wordt en jullie er zonder juridische hulp niet uitkomen. Dan ben je blij dat de kosten daarvan gedekt zijn door je rechtsbijstandsverzekering, want die lopen al snel behoorlijk in de papieren. 

Zo aan het einde van het jaar is het goed om al je verzekeringen weer eens na te lopen. Passen ze nog bij je bedrijf, zijn de verzekerde bedragen hoog genoeg? Betaal je niet te veel premie voor verzekeringen die al jaren lopen? Welke verzekeringen heb je eigenlijk echt nodig voor jouw bedrijf? Ook verzekeringsmaatschappijen maken aan het eind van het jaar de balans op en komen met de nieuwe premies en voorwaarden voor volgend jaar. Misschien is dit voor jou het moment dat je een zakelijk rechtsbijstandverzekering afsluit?

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij zakelijke conflicten. Zoals bijvoorbeeld: Geschillen over niet betaalde rekeningen, geschillen over leveringsvoorwaarden en geschillen over arbeidscontracten. Juridische hulp is vaak tot een maximumbedrag verzekerd. De precieze dekking van een rechtsbijstandverzekering verschilt van verzekering tot verzekering, dus kijk goed naar de verschillende opties. Wat wel (bijna) altijd geldt, als je al in een conflict verwikkeld bent, is het te laat om je nog te verzekeren. Voor een rechtsbijstandverzekering geldt meestal een wachttijd van een paar maanden. Verzekeraars zullen bij een melding nagaan of je al aan zag komen dat dit conflict zou ontstaan voor je de verzekering afsloot.

Kosten 

Met de steeds ingewikkelder regelgeving en het toenemende wantrouwen is een zakelijke rechtsbijstandverzekering geen overbodige luxe. Alleen al de geruststellende gedachte dat je deskundige juridische hulp kunt inschakelen als je er zelf niet meer uitkomt is erg prettig. Het hoeft dan niet eens altijd om een conflict of een heftige juridische strijd te gaan. Een verschil van mening over de toepassing van de geldende regelgeving kan met een jurist erbij voor alle partijen vaak naar tevredenheid worden opgelost. Daar hoeft helemaal niet altijd een advocaat of rechtbank aan te pas te komen. De kosten voor bemiddeling bij conflicten, mediation, juridisch advies, ook dat zijn zaken die een goede rechtsbijstandsverzekering vergoedt. 

Dat scheelt een hoop hoofdbrekens en gedoe en geeft jou als ondernemer de tijd en ruimte om je bezig te houden met de dingen waar je echt verstand van hebt. Het veilig transporteren van goederen van A naar B. 


Deze tekst is aangeleverd door een commerciële partner en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer