Zo hou jij je voertuig up-to-date! • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zo hou jij je voertuig up-to-date!

Als het aankomt op apparaten wordt alles steeds sneller ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone die automatisch een wekker zet op basis van nodige slaap of lichten die via de smartphone aan en uit kunnen worden gezet. Ook auto’s worden steeds slimmer ingedeeld. Het up-to-date houden van een voertuig kan namelijk nog flink wat werk zijn. Denk aan alle betalingen, verzekeringen, onderhoud en periodieke keuringen. Het zou ideaal zijn als je alles wat bij een voertuig komt kijken ook up-to-date en geautomatiseerd hebt. Denk bijvoorbeeld aan een automatische rittenregistratie. Er zijn allerlei factoren die tal van werk weghalen. Dit bespaart uiteindelijk ook weer tijd, geld en dus bovenal energie. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen. Zo voorkom je dat je opeens stilstaat op de snelweg, een APK bakken met geld kost of je nog steeds met je winterbanden in een tropische zomer aan het rijden bent.

Periodiek laten keuren

Periodiek laten keuren van een auto wordt ook wel een APK genoemd. Een term die voor menig Nederlander bekend in de oren klinkt. Al 45 jaar is een APK, ofwel een Auto Periodieke Keuring, verplicht voor alle voertuigen. Het is namelijk belangrijk om te weten of jouw auto nog wel de weg op mag. Dit voorkomt tal van ongelukken en belemmeringen in het verkeer. Bij deze keuring worden er naar verschillende onderdelen gekeken. Denk bijvoorbeeld aan de banden, remmen, verlichting en de motor. Onderdelen die uiteindelijk veel geld kunnen gaan kosten. Zeker als je deze controle niet tijdig en periodiek laat doen. Echte grote problemen, de zichtbare problemen, worden meteen aangepakt. Dit is omdat je dit simpelweg voelt en ziet aan een auto. Tijdens een APK kunnen er verschillende problemen worden opgemerkt, die jij nog niet eens had gezien. Daardoor zijn de kosten vaak hoger dan verwacht. Als je een auto dus goed onderhoud, dan zullen deze kosten ook meevallen. Hoe langer je dit alles op je laat wachten, hoe hoger de prijs zal worden. Laat je auto dus regelmatig controleren, ook al is dit niet persé nodig.

Systematische updates

Iedereen kent het vast wel: je bent heerlijk aan het rijden naar je vakantiebestemming en ziet opeens dat de navigatie allerlei wegen aangeeft die er op dat moment niet eens zijn. Probeer dan nog maar eens de weg te vinden. We zijn geheel afhankelijk als het aankomt op deze systemen. De wegen veranderen continu, sneller dan jouw navigatie doorheeft. Om te voorkomen dat jij een uur langer doet over het bereiken van een bestemming, is het belangrijk om met regelmaat updates te doen van het systeem binnen jouw auto. Zo zorg je ervoor dat je op tijd bij bestemming aankomt, zonder enige problemen.

Het oog wil ook wat

Naast dat de auto natuurlijk lekker moet rijden en vooral vertrouwd moet rijden, moet het er ook verzorgd uitzien. Vaak wordt het wassen van de auto als een vervelend karwei gezien, terwijl het toch best makkelijk is. Vaak is het tegenwoordig zo dat je bij het tanken gratis mag wassen. Een kleine moeite, waardoor je toch periodiek een mooie en schone auto hebt. Bovendien merk je daardoor ook sneller schade op van een auto die je met wat vuil op de auto misschien niet eens hebt gezien. Zo houd jij je auto volledig up-to-date.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer