Zo vind jij een geschikte logistieke partner • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Zo vind jij een geschikte logistieke partner

Een goede logistieke partner is essentieel voor iedere onderneming die te maken heeft met het logistieke proces. De uiteindelijke chauffeur die jouw goederen of producten weg brengt, is immers wel het visitekaartje van het bedrijf. Daarbij komt natuurlijk ook dat de juiste logistieke processen kunnen bijdragen aan een efficiëntere supply chain, met als voordeel dat je kunt besparen op een deel van de kosten. Alles is er daarom dus ook aan gelegen om te zorgen voor een goede logistieke partner. Vooral wanneer je een relatief jong bedrijf bent, doe je er verstandig aan om dit uit te besteden. De kosten die je namelijk moet maken om zelf een logistiek proces op te tuigen, zijn vaak dusdanig hoog dat het of niet lukt of het direct zorgt voor enorme liquiditeits issues. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste partner weet te vinden, hebben wij een aantal tips voor je.

Breng de mogelijkheden in kaart

Begin met het onderzoeken van potentiële logistieke partners en breng hun diensten en mogelijkheden in kaart zodat je deze kunt vergelijken. Net als dat Pensioenaanbieders vergelijken voor het uiteindelijk beste rendement belangrijk is, geldt dit natuurlijk ook voor de kosten van je logistiek. Houd rekening met hun ervaring, feedback van klanten en prijzen. Zorg er ook voor dat ze over de juiste technologie en middelen beschikken om aan uw behoeften te voldoen.

Breng je behoeftes in kaart

Voordat je op zoek gaat naar een logistieke partner, beoordeel je je behoeften en zorg je ervoor dat je begrijpt wat je van hen nodig hebt. Denk na over de soorten diensten die je nodig hebt, zoals opslag, transport en fulfillment. Vooral als startende ondernemer is dit van essentieel belang. Fulfillment is voor nu misschien nog niet aan de orde, maar wanneer je groter wordt, is het dus de afweging of je kiest voor een extra werknemer of het uitbesteden aan een 3e partij. Het kan dus wel handig zijn om alvast te kijken naar een partij die dit ook aanbiedt. Hetzelfde geldt als wanneer je op zoek gaat naar een broker om te kunnen beleggen in aandelen. CFD Handel is dan misschien voor nu nog een te complex beleggingsinstrument, maar wie weet in de toekomst niet meer.

Vraag meerdere offertes op

Nu je weet welke mogelijkheden er zijn en je weet wat je zoekt, is het natuurlijk zaak om te kijken naar het prijstechnische aspect. Vraag daarom bij alle partijen een offerte op, zodat je op basis daarvan kunt kijken met welke kosten je ongeveer rekening moet houden. Echter is het wel goed te weten dat alleen de prijs niet leidend hoeft te zijn. Ook aanvullende voorwaarden zijn namelijk van belang. Wat je namelijk wel eens ziet, is dat een partij scherpe prijzen biedt, maar iedere andere of extra handeling wordt dan dubbel en dwars doorbelast. Aan te raden is daarom dus ook om op zoek te gaan naar een partij die je in alle verschillende facetten van het logistieke proces kan ontzorgen. Is het niet voor nu, dan misschien wel voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer