Ga naar hoofdinhoud

Zzp tankpas aanvragen: waar wacht je nog op?

Ben jij werkzaam als zzp’er en ben jij binnen je werk afhankelijk van je vervoer? Zo ja, beschik je dan al over een tankpas? Een tankpas kan veel voordelen bieden aan zzp’ers die veel onderweg zijn. Zo hoef je niet langer de gemaakte kosten zelf bij te houden, waardoor je zowel tijd als geld kunt besparen. Met de pas tank je gemakkelijk brandstof en ontvang je nog veel meer voordelen zoals voordelig reizen met het OV. Ook kun je met de kaart parkeerkosten betalen en overige autovloeistoffen aanschaffen. Benieuwd wat de tankpas voor jou kan betekenen en hoe de aanvraag precies werkt? Lees dan snel verder.

Een tankpas aanschaffen als zzp’er

Je gemaakte kosten declareren bij de Belastingdienst is nog nooit zo makkelijk geweest. Met een tankpas heb je namelijk altijd je reiskosten op een overzichtelijke manier bij de hand. In plaats van allemaal losse bonnetjes en bewijzen ontvang je één factuur ieder kwartaal waar al je transacties op vermeld staan. Je hoeft dus nooit meer zelf een overzicht te maken, want dit doet de tankpas al voor je. Voor een klein bedragje per maand kun je al gebruik maken van de pas. Je hoeft je geen zorgen te maken over extra kosten, want tijdens het tanken betaal je enkel de pompprijs.

Met de tankpas kun je bij iedere pomp in Nederland tanken. Ook in het buitenland zit je met de tankpas goed, want in de EU kun je met de pas bij 55.000 tankstations terecht. Niet alleen de brandstofkosten kun je betalen met de tankpas, je krijgt nog veel meer voordelen als zzp’er! Zo kun je ook de wasstraat, parkeerkosten en auto onderhoud met de tankpas betalen. Verder kun je met het OV reizen en een OV-fiets gebruiken met de pas. Je kunt zelf instellen waar je de pas allemaal voor gaat gebruiken: je geeft aan of je de kaart voor het OV wil inzetten, of je veel naar het buitenland reist en of je naast brandstof ook andere vloeistoffen wilt dekken met de kaart. Door zelf deze indeling te maken heb je meer grip op je uitgaven.

Een tankpas aanvragen: dit is hoe!

Online kun je binnen een paar stappen een tankpas aanvragen. Via de website van een aanbieder vraag je de pas aan. Het is daarbij nodig om een pincode door te geven voor je pas. Verder zul je een aantal gegevens in moeten vullen, wat zo gepiept is. Er zal worden gevraagd naar je bedrijfsnaam, contactgegevens en betaalgegevens. Ook kan er gevraagd worden naar het kenteken van je auto. Dit is nodig voor de registratie, maar dit wil niet zeggen dat de tankpas op naam van die specifieke auto staat. Je kunt de pas namelijk gebruiken voor ieder voertuig, ook als je dit voertuig huurt. De tankpas wordt gekoppeld aan je account en niet aan het opgegeven voertuig. Als je dit allemaal hebt doorgegeven, zal de pas zo snel mogelijk worden opgestuurd.

Mocht je je tankpas zijn verloren, dan kun je via het portaal je pas blokkeren. Dit kan al binnen een paar stappen. Vervolgens kun je direct een nieuwe tankpas aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer