TTM.nl Talk

Woensdag 5 april 2023 is er weer een nieuwe TTM.nl Talk. Het thema deze keer: ‘Banden – hoe krijg je dat rond met duurzaamheid?. Schrijf je nu in!

TTM.nl Talk is dan wel een talkshow, de kijker hoeft niet bang te zijn alleen maar te kijken naar ‘pratende hoofden’. In de fraaie studio is techniek aanwezig om video’s te vertonen, maar ook om de interactie op te zoeken met de kijker. En TTM.nl Talk zou niet echt TTM.nl zijn als niet ook het laatste nieuws uit de transportbranche aanwezig zou zijn.

TTM.nl Talk: ‘Banden & duurzaamheid – hoe krijg je dat rond?’

Duurzaamheid in het transport – het lijkt wel of dat tegenwoordig alleen nog maar gaat over elektrische voertuigen. Maar duurzaamheid en CO2-besparing is op zoveel meer manieren mogelijk. In een nieuwe TTM.nl Talk op woensdag 5 april gaan we het hebben over duurzaam bandenbeheer. Over TPMS, nieuwe banden, loopvlakvernieuwing en winst als het gaat om milieu en financiën. Hoe krijg je dat rond? In Studio Eisma praat presentator Arjan Velthoven met drie tafelgasten. Arie Verhoef van VACO, Dennis Megens van Michelin en Dick Millenaar van Millenaar & Van Schaik Transport.

Woensdag 5 april a.s. om 12.30 uur

TTM.nl Talk: ‘Verder met de elektrische truck’

Het lijkt wel alsof er elke dag nieuwe elektrische trucks op de markt komen en dat transportbedrijven ze gretig opnemen in hun vloot. Maar wat is de realiteit? Hoeveel e-trucks zijn momenteel leverbaar en wat kosten ze eigenlijk? Maar met een truck alleen ben je er niet. Elektrische trucks moeten aan de laadpaal, en die is weer verbonden met een soms al overbelast stroomnetwerk. En die vervoerders die nu al elektrisch rijden, hoe hebben die dat aangepakt?

Donderdag 8 december om 12.30 uur

Kijk de TTM.nl Talk nu kosteloos terug.

Terugkijken TTM.nl Talk: Mobility package

In februari van dit jaar gingen tal van nieuwe regels uit het Mobiliteitspakket in. Nieuwe regels voor cabotage, detachering. Maar er moest ook een landcode in de tachograaf worden ingevoerd, en er geldt een terugkeerplicht. Wat hebben die regels voor invloed op de praktijk van het wegtransport, en zijn ze ook te handhaven?

Woensdag 26 oktober om 12.30 uur

Kijk de TTM.nl Talk nu kosteloos terug.

Direct terugkijken TTM.nl Talk: TOP! Vrouwen in het transport

De wereld staat tegenwoordig bol van de diversiteit en de gelijke kansen voor iedereen. Maar in de Nederlandse transportsector is dat anders. Kijk alleen maar eens naar de positie van de vrouw. Hoe zit het met vrouwen in het management van transportbedrijven, en achter het stuur van de vrachtwagens? In 45 minuten praat TTM.nl Talk je helemaal bij.

Woensdag 23 februari om 12.30 uur

Deelname aan deze Talk is gratis. Bekijk TTM.nl Talk door je te registreren.

Meer TTM.nl Talks terugkijken

De meeste vrachtwagens in Nederland rijden nog altijd op diesel. Fossiele diesel, niet echt bevorderlijk voor het milieu. We zijn op weg naar emissievrij transport, maar wat is er vandaag de dag mogelijk om CO2-uitstoot te besparen? Is HVO de schoonste brandstof voor de vrachtwagen van vandaag? In 45 minuten praat TTM.nl Talk je helemaal bij.

Deelname aan dit webinar is gratis. Bekijk TTM.nl Talk door je te registreren.

Stadslogistiek moet in de toekomst zo schoon mogelijk zijn. Steeds meer steden stellen voor 2025 emissie vrije zones in. Maar zijn er wel voldoende elektrische voertuigen en laadpalen om dat realiseren? In 45 minuten praat TTM.nl Talk je helemaal bij.

Deelname aan dit webinar is gratis. Bekijk TTM.nl Talk door je te registreren.

De ene na de andere truckfabrikant maakt de blits met een waterstoftruck. De een rijdt al proef, de ander moet de eerste nog op de weg krijgen. In Nederland moeten er in 2025 1000 waterstoftrucks rijden. Dat is al over vijf jaar. Hoe gaat dat gebeuren en vooral, waar gaan we tanken? In 45 minuten praat TTM.nl Talk je helemaal bij over wat de kansen van waterstof in het wegtransport in Nederland zijn.

In de eerste aflevering van TTM.nl Talk, op dinsdag 30 juni om 12.30 uur, gingen we in op de gevolgen van de COVID19-pandemie voor de Nederlandse transportsector. We keken terug, maar zeer zeker ook vooruit, want hoe gaan we verder in een beschadigde economie en een gehavende maatschappij? Waar liggen de kansen?