Ga naar hoofdinhoud

60 nieuwe NomadPower stroompunten in Europa

Steeds meer partijen zien de milieuvriendelijke, schone en geluidloze voordelen van vrachtkoeling op stroom in plaats van met vervuilende dieselaggregaten. NomadPower realiseert 9 nieuwe locaties in Europa. Dit betreft 2 locaties in Duitsland, 2 locaties in Italië en 5 locaties in Groot-Brittannië. In totaal zijn er dan 20 Europese locaties.

MapofNomadjpgDe NomadPower elektriciteitvoorzieningen voor temperatuurgecontroleerd transport bestaan uit palen met stroompunten. Vrachtwagenchauffeurs op parkeer- en rustplaatsen ‘stekkeren’ in op basis van een plug-and-play-principe en starten de stroomvoorziening via de NomadPower app, website of telefoon om met elektriciteit hun waren stabiel te koelen. Alleen wanneer er stroom verbruikt is, volgt via een volledig geautomatiseerd proces een afrekening. Hierdoor wordt het gebruik van dieselaggregaten overbodig. Dat betekent geen uitstoot van schadelijke stoffen, geluidshinder voor de omgeving en de chauffeur en lagere kosten. De laagdrempeligheid van het totaalconcept heeft ertoe geleid dat steeds meer partijen de voordelen inzien en overgaan tot het beschikbaar maken van NomadPower.

In Duitsland zijn recent bij Autohof Strohofer in Geiselwind (bij Würzburg aan de A3) 8 stroompunten in gebruik genomen. Daarnaast is een overeenkomst voor 4 stroompunten getekend met MAXI Autohof Lauenau, aan de A2 bij Hannover. Naar verwachting wordt deze locatie in juni geopend. Bij Rheinböllen aan de A61 staan ook al 4 operationele stroompunten.

In Italië worden in samenwerking met Autostrada del Brennero 2 locaties gerealiseerd. Dit betreft Autoparco Sadobre, Vipiteno en Interporto Trento. Bij Sadobre komen 10 en bij Trento 8 stroompunten beschikbaar. Beide locaties zullen naar verwachting eind juli operationeel zijn.

In Groot-Brittannië is een contract getekend met Moto Hospitality Ltd voor de realisatie van 5 locaties met ieder 6 stroompunten. Dit betreft de locaties Moto Thurrock aan de M25, Moto Toddington Northbound an Southbound aan de M1, Moto Cherwell Valley aan de M40 en Moto Lymm Lorry Park aan de M6. Al deze locaties zullen naar verwachting in de komende weken operationeel worden.

Jos Schreurs, directeur NomadPower: “Deze 9 nieuwe locaties zijn een grote stap voorwaarts in de uitrol van het NomadPower concept in Europa. Het totaal locaties waar NomadPower beschikbaar is, komt hiermee op 20. Met co-financiering van de EU onder het TEN-T programma, zullen voor het einde van dit jaar naar verwachting circa 40-50 locaties operationeel zijn. Op dit moment vinden afrondende besprekingen plaats voor circa 10 locaties in Frankrijk en 2 locaties in Spanje, zodat een dekkend Europees netwerk aan het ontstaan is.”

Het EU TEN-T programma is gericht op een aanmerkelijke reductie van de uitstoot van kooldioxide en stikstofoxiden langs het hoofdwegennet van Europa. Daarbij moet ook het geluidsniveau worden teruggedrongen. Met het oog op de toekomst wil men tevens minder afhankelijk worden van olie. De EU merkt op dat het NomadPower stroomvoorzieningennetwerk hieraan een belangrijke bijdrage kan leveren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer