660 inklimmers in Nederlandse havens • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

660 inklimmers in Nederlandse havens

Van juni 2020 t/m juni 2021 zijn er ongeveer 660 mensen aangetroffen door de Zeehavenpolitie (ZHP) die via een Nederlandse haven illegaal het Verenigd Koninkrijk probeerden te bereiken of hebben bereikt. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid in de nieuwe kerncijfers Asiel en Migratie.

Sinds begin 2019 is er begonnen met het mogelijk maken van het bijhouden van registraties van inklimincidenten in het binnenland, deze worden nog kwalitatief verbeterd. Omdat er verschillen bestaan tussen de definities en registratie van inklimmers kunnen de afzonderlijke cijfers van de KMar en de Zeehavenpolitie niet bij elkaar worden opgeteld zonder een vertekend beeld op te leveren.

Van de mensen die tussen juni 2020 en juni 2021 illegaal de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te maken, had 53 procent de Albanese, 27 procent de Afghaanse, 4 procent de Eritrese, 3 procent de Algerijnse nationaliteit en 3 procent de Marokkaanse nationaliteit. Verder had 11 procent een overige nationaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer