Aantal faillissementen transport stabiel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Aantal faillissementen transport stabiel

Het aantal faillissementen onder transportbedrijven lag in de maand mei op 28. Dat is evenveel als in de maand april van dit jaar en fors lager dan in maart (36). Een stabilisering van de crisis? Nee, meer een seizoenseffect, zegt Curatoren.nl.

Rechtbank spreekt weer een faillissement uitIn mei 2008 lag het aantal faillissementen in de transportbranche op 23. Ten opzichte van een jaar geleden is er dus een stijging van ruim twintig procent.

In de transportmiddelenindustrie waren er in mei vier faillissementen te noteren, en één surséance. In april lag het aantal faillissementen op vijf. In mei vorig jaar waren er twee faillissementen te noteren.

De tendens dat steeds meer transporteurs en aanverwante bedrijven failliet gaan lijkt dus langzaam tot stilstand te komen. Landelijk gezien lag het aantal faillissementen in mei 20 procent lager dan in april. Toch is er geen reden tot juichen. Er is ten opzichte van vorig jaar nog steeds sprake van een stijging van 84 procent in bedrijfsinsolventies. Dit blijkt uit cijfers van Curatoren.nl.

“De daling van afgelopen maand wordt veroorzaakt door een seizoenspatroon en minder zittingsdagen bij de rechtbank, dus zeker nog geen reden voor optimisme”, aldus Guus Landheer van Curatoren.nl. “Het zijn nu met name de toeleveranciers die in de problemen komen. Ook wordt de onroerend zaakmarkt sterk getroffen. Nu het vakantiegeld is betaald hebben bedrijven weer even wat lucht, maar nu komen de vakantiemaanden met relatief weinig omzet”, aldus Landheer. In september/oktober verwacht Landheer zeker weer een groei in het aantal faillissementen. Dat komt overeen met de bevindingen van ING, KNV en NEA, die dinsdag hetzelfde zeiden in een rapport over de transportbranche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer