Assenhangers aangehouden in actieweek tegen mensenhandel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Assenhangers aangehouden in actieweek tegen mensenhandel

De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie Rotterdam heeft afgelopen week meerdere signalen van mensenhandel, mensensmokkel en illegaliteit onderzocht. Het leverde onder andere aanhoudingen van zogenaamde assenklimmers op.

In samenwerking met onder meer de Zeehavenpolitie en het District Vlaardingen zijn naar aanleiding van postacties bij een haventerrein in Vlaardingen vier zogeheten assenklimmers van Afghaanse afkomst aangehouden. De vier mannen probeerden illegaal de oversteek te maken naar Engeland door op de assen van vrachtwagens te klimmen en zo mee te rijden op de ferry richting Engeland. Twee migranten van 16 en 17 zijn naar het aanmeldcentrum in Ter Apel vervoerd. Twee mannen van 20 en 32 jaar moeten het land verlaten.

Archieffoto

Een man van 36 jaar die gesignaleerd stond als verdachte van mensensmokkel is deze week ook aangehouden. Hij zou eerder illegale migranten hebben geholpen om de oversteek naar Engeland te maken door te helpen bij het over de hekken klimmen van een haventerminal. Naast deze postacties zijn in drie lopende onderzoeken naar mensenhandel drie mannen van 29, 32 en 48 jaar aangehouden die ervan verdacht worden vrouwen gedwongen in de prostitutie te laten werken. Het onderzoek hiernaar is nog in volle gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer