Ga naar hoofdinhoud

Avery Dennison ontslaat 57 man

Avery Dennison, actief in het maken van zelfklevende materialen voor onder meer trucks, heeft op de vestigingen in Alphen aan den Rijn en Hazerswoude 57 man ontslag aangezegd. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Avery Dennison retroreflectieAvery Dennison heeft te maken met een teruglopende vraag en de verplaatsing van een productielijn naar het Duitse Schwelm.

“Woensdag was voor veel mensen de vervelendste dag die je je kunt voorstellen”, erkent ook woordvoerder Erwin Zijlstra van Avery Dennison in het AD. “We hebben alles geprobeerd om ontslagen te voorkomen. We hebben een vacaturestop en er zijn kostenbesparingen doorgevoerd, maar op een gegeven moment constateer je dat er voor een aantal mensen geen werk meer is en dat dat ook niet binnen een of twee maanden weer terugkomt. Begin dit jaar zijn we al het gesprek aangegaan met de ondernemersraad en de vakbonden en hebben we ook naar de werknemers gecommuniceerd dat er problemen waren. Afgelopen vrijdag is het sociaal plan goedgekeurd.”

Afhankelijk van de regelingen in het sociaal plan, hoeft een deel van de werknemers die ontslagen worden, niet meer aan het werk. Een ander deel is naar verwachting nog tot de zomer aan de slag.

Bij de beide vestigingen samen werken momenteel 550 mensen. Zij zijn vooral bezig met de productie en het transport.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer