Ga naar hoofdinhoud

Banenverlies bij Deutsche Post DHL

Post- en pakketjesbezorger Deutsche Post DHL schrapt ruim vijfhonderd banen. De meeste arbeidsplaatsen gaan verloren bij koeriersonderdeel DHL Express, zo maakte Deutsche Post DHL woensdag bekend.

Deutsche Post DHL wagenparkBij dit onderdeel gaan ongeveer 430 banen verloren, op het hoofdkantoor van DHL Express in België. Het hoofdkantoor verhuist tegen 2010 naar het Duitse Leipzig. De overige banen sneuvelen op het hoofdkantoor van Deutsche Post DHL in Bonn. Het postbedrijf liet eerder al weten de kosten tot en met 2010 met 1 miljard euro te willen terugbrengen.

De koerierstak moet aan die besparingen 460 miljoen euro bijdragen. Daarvoor schrapte het concern vorig jaar al 9500 arbeidsplaatsen in de verlieslatende Amerikaanse tak van DHL Express.
Deutsche Post is sinds een aantal jaren eigenaar van DHL, waar het voormalige Van Gend & Loos in opgegaan is.

De vraag naar pakketdiensten neemt onder invloed van de economische crisis af. Klanten versturen minder en lichtere pakjes en kiezen bovendien vaker voor goedkopere vormen van transport, bijvoorbeeld over de weg in plaats van per vliegtuig. Het Nederlandse TNT snijdt daarom ook fors in zijn express-tak. Bij TNT Express verdwijnen in Europa ongeveer duizend banen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer