Ga naar hoofdinhoud

‘Belang van ICT binnen de logistiek neemt toe’

Het is nog even weg, maar de vakbeurs ICT & Logistiek 2013 ziet er al veelbelovend uit. “In alle sectoren waar het logistieke proces een belangrijke rol speelt neemt de invloed van ICT-gebruik nog altijd toe”, zegt Frank Klein Tank, projectmanager van ICT & Logistiek 2013, dat plaatsvindt op 30 en 31 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

ICT & Logistiek 2012“Een mooi voorbeeld daarvan is de enorme dynamiek die de sterk groeiende webwinkel activiteiten met zich meebrengen binnen de supply chain. Om de e-commerce orders efficiënt en tegen lage kosten bij de klant te krijgen moeten webwinkeliers keuzes maken, maar ook fabrikanten en groothandels met eigen e-commerce plannen.” Speciaal hiervoor wordt gelijktijdig met ICT & Logistiek het vakevent over e-commerce en distributie E-Fulfilment Expo georganiseerd. Bezoekers vinden volop informatie over de juiste systemen en vinden partners die het E-fulfilment traject volledig of deels uit handen kunnen nemen. Klein Tank: “Welke model je ook kiest, een goede ICT omgeving is essentieel voor een succesvolle operatie.”
Dit beaamt ook Frank Erftemeijer, directeur van Yellowstar Solutions in Barendrecht, en één van de ruim 110 exposanten op ICT & Logistiek: “Voor een goede performance zijn ondernemingen afhankelijk van elkaars data om de logistieke processen optimaal op elkaar aan te laten sluiten en voorspelbaar te maken. Wij zien dat in de markt al veel ketensamenwerking is, maar dat kan nog veel intensiever waardoor in de nabije toekomst nog veel meer voordelen kunnen worden behaald.” Erftemeijer: “Wij introduceren samen met partners software die bedrijven in staat stellen efficiënter samen te werken. Daaromheen hebben we web portals, integratiemodules en dashboards. In de distributie ligt de focus op volume en beladingsgraden. Binnen een segment zoals de kapitaalintensieve offshore wordt vooral gemanaged op kwaliteit en deadlines en het voorkomen van penalty’s. Door realtime informatie uitwisseling profiteren zowel de opdrachtgever als de ontvanger binnen de logistieke keten van meer transparantie, leverbetrouwbaarheid, snelheid en dus van aanzienlijke kostenbesparingen. De belangen worden steeds groter”, aldus Erftemeijer.
Tijdens ICT & Logistiek werkt een groot aantal partners zoals TLN, EVO, AIM,VLM, Connekt en het MHF(Material Handling Forum) mee aan een ijzersterk inhoudelijk congres- en seminarprogramma vol kennis, advies en oplossingen voor alle logistieke vragen. Klein Tank: “Transport en Logistiek Nederland organiseert dagelijkse informatieve tours over de beursvloer met de focus op o.a. TMS en FMS. Voor het eerst zijn er ook thematours over KPI-Dashboardsystemen.”
Co Abercrombie, Manager Bedrijfsadvies & TLN Consultancy Transport en Logistiek Nederland: “In deze huidige economische situatie is het voor ondernemers in de transport en logistieke sector van groot belang controle te hebben en te houden over hun organisatie. ICT is daarbij een middel om zicht te hebben op de logistieke operatie en de ondersteunende processen. Bij een goede definiëring van de noodzakelijke KPI’s helpt daarnaast een dashboard op relatief eenvoudige wijze voor een helder inzicht. Ook de klanten kunnen daarvan profiteren; dat is cruciaal voor optimalisering van de dienstverlening.”
Bezoekers van ICT & Logistiek 2013 hebben gratis toegang tot E-Fulfilment Expo en vice versa. Meer informatie op:www.ict-en-logistiek.nl en www.e-fulfilmentexpo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer