Ga naar hoofdinhoud

Boonstra bouwt nieuw warehouse

Boonstra Kazimier 2015Boonstra Transport in Haulerwijk heeft de nieuwbouw van een nieuw warehouse aanbesteed. Het betreft een uitbreiding van de huidige (5.500 m2) met 1.250 m2 zodat het totaal van de aaneen gesloten hallen op 6.750 m2 komt.

De nieuwbouw zal in de lijn van de bestaande hoogwaardige hallen worden uitgevoerd. De warehouses kenmerken zich door een hoge isolatiewaarde, zware vloeren met vloerverwarming, led verlichting en brand en inbraak detectie. De uitbreiding kan in 3 delen worden gecompartimenteerd waarbij elk deel op een verschillende temperatuur kan worden ingesteld. Het voorraadbeheer is volledig geautomatiseerd.

In het realiseren van de nieuwbouw is ook een stuk verduurzaming meegenomen. Na realisatie zullen alle hallen CO2 neutraal uitgevoerd zijn. De bestaande verwarming op aardgas zal worden vervangen door aardwarmte. De elektriciteit zal door middel van zonnepanelen worden gegenereerd. Dit past volledig in het beleid van verdere verduurzaming van het bedrijf.

Oplevering moet in april 2016 plaatsvinden wanneer ook de elektrische vrachtauto (wereldprimeur, 44 ton) gepresenteerd zal worden en de investering in 20 nieuwe euro 6 voertuigen is afgerond.

De nieuwbouw is volgens Boonstra noodzakelijk door de toenemende vraag naar hoogwaardige opslag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer