Borgstellingsregeling voor door PFAS- en stikstofcrisis getroffen bedrijven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Borgstellingsregeling voor door PFAS- en stikstofcrisis getroffen bedrijven

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) stelt de Borgstellingsregeling sinds 1 januari van dit jaar open voor midden- en kleinbedrijven die kampen met de gevolgen van de PFAS- en stikstofproblematiek. Dat meldt TLN op haar website.

Midden- en kleinbedrijven die bij een bank aankloppen voor een lening kunnen gebruik maken van de Borgstellingsregeling. Banken weten dan dat de overheid garant staat voor een deel van de lening. Hierdoor krijgt de bank meer zekerheden en zal deze eerder geneigd zijn een lening te verstrekken.

Ook transportbedrijven die actief zijn in het grondverzet, de baggersector en de bouw kunnen, mede dankzij de bemoeienis van TLN, gebruikmaken van de Borgstellingsregeling. Voorwaarde is dan wel dat minimaal 20 procent van de jaaromzet uit de door de PFAS- en stikstofcrisis getroffen sectoren wordt gehaald. Daarnaast moet het bedrijf levensvatbaar zijn.

De minister laat verder weten dat bedrijven 2019 als peiljaar voor deze regeling kunnen gebruiken. Er mag ook worden uitgeweken naar 2018, als de omzet van 2019 niet representatief is en 2018 een beter kloppend beeld geeft. Bekijk hier de borgstellingsregeling bij de officiële bekendmaking in de Staatscourant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer