Ga naar hoofdinhoud

Branche tevreden na debat wegverbreding

TLN, EVO en KNV zijn tevreden over de brede steun die de Tweede Kamer gisteren heeft uitgesproken over de spoedwet wegverbreding. Door het aannemen van het wetsvoorstel wordt de versnelde aanleg van 30 wegprojecten mogelijk. Volgens de organisaties is dit cruciaal om zowel Nederland zelf als het achterland bereikbaar te houden. Nu is het zaak dat ook de Eerste Kamer zo snel mogelijk de wet behandelt.

wegwerkzaamhedenDe transport- en verladersorganisaties steunen daarnaast het plan van minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat om het voorstel van het CDA te onderzoeken. De fractie wil dat de spoedwet tevens wordt toegepast op het onderliggend wegennet, zodat in de toekomst ook provinciale wegen sneller aangelegd kunnen worden. De bereikbaarheidsproblemen beperken zich immers niet tot de snelwegen. Het georganiseerde bedrijfsleven wijst erop dat een procedurele versnelling echter niet voldoende zal zijn. Om de regionale bereikbaarheid te garanderen en te verbeteren, moeten er ook extra financiële middelen worden vrijgemaakt.

Vanmiddag zal worden gestemd over de spoedwet. Minister Eurlings wil nog in deze kabinetsperiode de schop in de grond voor alle 30 projecten. De spoedwet komt voort uit de bevindingen van de commissie-Elverding. Die concludeerde dat veel infrastructurele plannen vertraging oplopen door de ingewikkelde procedures en moeizame samenwerking tussen de verschillende bestuurslagen. De commissie bracht haar rapport in maart naar buiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer