Ga naar hoofdinhoud

CAO BGV overleg is stopgezet

De onderhandelingen over de cao Beroepsgoederenvervoer zijn stopgezet in verband met de coronacrisis. Dit heeft tot gevolg dat de huidige cao met de daarin genoemde loonschalen en regelingen, gewoon blijft gelden tot het moment dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt. Dat meldt Evofenedex.

In een spoedoverleg hebben werkgevers- en werknemersorganisaties met elkaar afgesproken dat er pas besluiten worden genomen over de praktische uitwerking van arbeidsvoorwaardenregelingen nadat duidelijk is met welke maatregelen het kabinet komt om bedrijven en bedrijfstakken te ondersteunen. Naar verwachting is deze week meer bekend over de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) die het kabinet heeft aangekondigd. Wij zullen je daarover via onze media op de hoogte houden.

Image used under license from Freestock.com

Door het stopzetten van de onderhandelingen kunnen werkgevers- en werknemersorganisaties alle aandacht richten op het aanreiken van handvatten aan bedrijven om deze crisis te doorstaan. Logistieke organisaties werken samen om transportbedrijven die een personeelstekort of een –overschot hebben, met elkaar in contact te brengen. Dat gebeurt via een mobiliteitscentrum, ingericht bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Zo kunnen bedrijven elkaar helpen, bijvoorbeeld middels collegiale in- en uitleen. Ook reikt de sector Transport en Logistiek andere oplossingen aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer