Ga naar hoofdinhoud

CAO-onderhandelingen verlopen stroef

De onderhandelingen over een nieuwe CAO beroepsgoederenvervoer. Dat schrijft onderhandelaar Huub van den Dungen van FNV Bondgenoten in een brief aan de leden. “Donderdag was de tweede onderhandelingsronde: we zijn geen centimeter opgeschoten”, aldus Van den Dungen.

CAO-onderhandelingen Pen + papier“De werkgevers blijven bij hun standpunt dat er geen loonsverhoging mogelijk is. Ook alle andere cao-verbeteringen die we hebben voorgesteld zien ze niet zitten. De werkgevers houden de hand op de knip: de cao mag niets extra’s kosten. Als het aan de werkgevers ligt komt er geen loonsverhoging; zal er geen reiskostenvergoeding worden afgesproken en zullen uitzend- en oproepkrachten achter blijven lopen. De werkgevers willen wel verder praten over voorstellen om werkgelegenheid te behouden, maar alleen als het de transportbedrijven niets zal gaan kosten. Tot slot kunnen we verbeterde regelingen voor scholing, overstaan, naleving van de cao, vuil werk, de ongevallenverzekering, boordcomputeruitdraaien en urenverantwoordingsstaten, als het aan de werkgevers ligt, ook wel vergeten”, zo staat in de brief te lezen.

Ook over de 48-urige werkweek, waarvan het ministerie van Verkeer & Waterstaat de wetgeving in maart 2010 wil invoeren, verschillen de meningen fors. De inzet van FNV Bondgenoten is gericht op behoud van inkomen en op meer zeggenschap over arbeidstijden. “Ook de werkgevers willen afspraken maken over de invoering van de 48-urige werkweek, maar dan wel op een andere manier dan wij willen. Ook op dit punt verschillen we nog stevig van mening. De verschillen tussen de werkgevers en bonden zijn groot. FNV Bondgenoten is echter niet van plan in te binden op zijn belangrijkste onderhandelingspunten: loonsverhoging, werkgelegenheid en oplossing voor de 48 uur. Op 21 januari praten we verder. Wij gaan dan onze best doen om er uit te komen. Voorwaarde daarvoor is wel dat de werkgevers dan met een echt bod moeten komen”, zo besluit Van den Dungen zijn brief.

Bron: Transport-Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer