Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs hebben baat bij spitsmijden

Begin deze maand is het project Spitsmijden Chauffeurs gestart. Vrachtwagenchauffeurs genieten daarbij van voordelen als zij tussen 15.00 uur en 18.00 uur parkeren op de bewaakte truckparkings in de Rotterdamse haven. Zo krijgen zij korting op een spitsdiner, voordelige abonnementen en kunnen ze sparen voor gadgets als een iPad of smartphone.

Truckparking RotterdamDe avondspits in de haven is iedere werkdag druk. Rusten tijdens de avondspits is volgens initiatiefnemer de Verkeersonderneming efficiënt. Het is echter niet altijd mogelijk door de rij- en rusttijdenregeling. Maar volgens de Verkeersonderneming zijn er situaties waarin rusten tijdens de spits juist voordelen biedt. Dat kan bijvoorbeeld zijn als de laad- of loslocatie  in de buurt is en als ze nog beperkte rijtijd over hebben die door de file wordt verspild. Chauffeurs kunnen ook rusten tijdens de spits wanneer zij hun nachtrust in twee delen maken. Dit betekent 3 uur rusten tijdens de spits, doorrijden naar de klant en dan 9 uur nachtrust maken. Samen geldt dit als 11 uur aaneengesloten nachtrust.  Met Spitsmijden kunnen chauffeur tijdens de spits hun verplichte nachtrust-uren maken, zodat de volgende dag de rit weer vroeg kan aanvangen. Ook kan rusten tijdens de avondspits een efficiënt alternatief zijn tijdens extreme vertragingen door incidenten op de weg.

De nieuwe bewaakte Truckparkings in de Rotterdamse haven bieden chauffeurs  een comfortabele en veilige plek voor het rusten tijdens de spits. Het parkeren op de Truckparkings is overdag gratis. Er zijn faciliteiten als douches, was- en droogmachine, koffie en gratis tv en wifi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer