Chauffeurs naar Verenigd Koninkrijk: wel quarantaineverklaring, geen quarantaineplicht • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs naar Verenigd Koninkrijk: wel quarantaineverklaring, geen quarantaineplicht

Het Verenigd Koninkrijk is op advies van het RIVM door VWS aangewezen als zeer hoogrisicogebied. Dit vanwege de zorgwekkende deltavariant van het coronavirus die daar rondgaat. Dit betekent dat vanaf dinsdag 15 juni 00.01 uur een quarantaineplicht geldt voor reizigers. Vrachtwagenchauffeurs en andere personen werkzaam in het goederentransport, zijn uitgezonderd van de quarantaineplicht, de PCR-test en de sneltest. Dit geldt ook als het verblijf in het VK langer dan 48 uur duurt. Zowel via de ferry als de kanaaltunnel kan er goederenvervoer en transport plaatsvinden. Wel moeten chauffeurs een quarantaineverklaring invullen, melden Evofenedex en TLN.

De quarantaineverklaring vind je hier. De quarantaineverklaring is er in het Engels, Duits, Frans, etc. TLN heeft gevraagd om een Nederlandse versie. Op de quarantaineverklaring staat vermeld dat er ‘supporting documents’ moeten worden getoond, daaronder worden onder meer Code 95 en de vrachtbrief genoemd. Hier zullen meerdere soorten documenten worden toegestaan, als daaruit blijkt dat de chauffeur voor het goederenvervoer op pad is.

Ingezetenen uit de Europese Unie (EU) en Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Zwitserland kunnen vanaf 1 oktober 2021 niet meer met een identiteitskaart naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen. Een (werk)bezoek aan het VK is per 1 oktober alleen met een geldig paspoort mogelijk. De geldigheidsduur van het paspoort moet minimaal de verblijfsduur in het VK zijn. Dit geldt dus ook voor chauffeurs en personen die in het VK werkzaamheden moeten uitvoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer