Chauffeurs Salvesen houden baan • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs Salvesen houden baan

De 59 chauffeurs voor wie ontslag dreigde bij transportbedrijf Salvesen in Boxtel en Schipluiden behouden hun baan. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen Ties Pronk, directeur van Vion, Distrifresh-directeur John van Eijden, een vertegenwoordiger van Norbert Dentressangle, het moederbedrijf van Salvesen en bestuurder Robbim Heins van CNV Beroepsgoederenvervoer.

salvesenVolgens Heins is hier afgelopen dinsdag laat in de avond overeenstemming over bereikt. In Boxtel gaat het om 35 chauffeurs.

De banen zouden verdwijnen, omdat Salvesen in oktober het contract per 1 april 2009 met Distrifresh, een logistieke dochteronderneming van vleesproducent, Vion heeft opgezegd. Salvesen zegt voor de prijzen die Distrifresh voor het transport betaalt, niet te kunnen rijden.

Volgens Heins blijven zo’n 20 chauffeurs bij Salvesen dan wel bij de moedermaatschappij Norbert Dentressangle, dat zijn Nederlandse hoofdvestiging heeft in Oss. Zo’n 40 tot 46 chauffeurs gaan voor vijf andere vervoerders rijden. “Belangrijk is dat de chauffeurs die voor de andere vervoerders gaan rijden een contract voor onbepaalde tijd krijgen. Verder garanderen de overnemende partijen de anciënniteit van de chauffeurs, zodat ze niet worden ingeschaald als nieuwkomers tegen een lager salaris en nemen ze ook de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden over”, zegt Heins.

Salvesen legt hiervoor het geld op tafel. “Als de chauffeurs zouden zijn ontslagen, was er een sociaal plan gekomen dat Salvesen ook geld zou kosten. Op deze manier zijn ze goedkoper uit”, aldus Heins.

Bron: Brabants Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer