Ga naar hoofdinhoud

40 transportbedrijven failliet in juli

Veertig transportbedrijven hebben de maand juli niet overleefd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Curatoren.nl. Het aantal faillissementen ligt daarmee precies even hoog als in juni. Ten opzichte van juli 2008 is het aantal faillissementen echter bijna vier keer zo hoog. Toen stond de teller op 12.

rechtbank spreekt faillissement uitHet aantal transporteurs dat failliet ging in juli ligt dus op hetzelfde hoge niveau als in juni. In mei gingen 29 transportbedrijven failliet. Volgens Curatoren.nl heeft de transportbranche het momenteel extra zwaar door de vakantiemaanden, waarin traditiegetrouw minder omzet wordt geboekt. De verwachtingen zijn niet rooskleurig: in september/oktober verwacht Curatoren.nl zeker weer een verdere groei in het aantal faillissementen.

In de transportmiddelenindustrie ligt het aantal faillissementen op een stabiel niveau. In juli gingen er vijf bedrijven failliet, eentje meer dan in juni en gelijk aan de maand mei. Een van de bedrijven in deze tak die onderuit gingen in de afgelopen maand was Pacton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer