Ga naar hoofdinhoud

65 ontslagen Alutech door geschil deeltijd-WW

Alutech Nederland moet waarschijnlijk 65 mensen ontslaan omdat de vakbonden niet akkoord gaan met de voorgenomen deeltijd-WW. FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond bereikten eerder een principeakkoord met het bedrijf. Een dag later trokken de bonden zich op last van ‘hogerhand’ terug.

brandstoftankAlutech Nederland is onder meer producent van brandstoftanks voor vrachtwagens. De bonden willen dat het bedrijf de deeltijd-WW-uitkering tot het normale loon aanvult.

De bestuurders van de vakverenigingen, de OR en de rest van het personeel kregen de volgende keuze: een ‘kale’ (niet aangevulde) deeltijd-WW-regeling voor alle werknemers of het ontslag van 65 werknemers, een halvering van het personeelsbestand.

Het personeel koos voor het eerste en daarmee was het principeakkoord bereikt.

Nu dit principeakkoord is teruggedraaid, is Alutech alsnog gedwongen een ingrijpende reorganisatie voor te bereiden.

Een deeltijd-WW-regeling met volledige aanvulling levert volgens het bedrijf onvoldoende kostenbesparing op om de onderneming te laten overleven.

Jan Kamminga, voorzitter van brancheorganisatie FME-CWM eist dat minister Donner (Sociale Zaken) de regeling wijzigt, zodat instemming van de bonden niet meer nodig is.

Bron: Zibb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer