Ga naar hoofdinhoud

Banenverlies dreigt bij DHL Logistics Tilburg

Hoe het allemaal precies zal verlopen is nog volstrekt onduidelijk. Maar de aankondiging van printerfabrikant Epson om niet langer DHL Logistics in Tilburg te benutten is zorgwekkend. Bestuurder Marcel Hoogendijk van CNV Beroepsgoederenvervoer vreest voor de werkgelegenheid bij DHL in Tilburg. “Als het nodig mocht zijn zullen we zeker pleiten voor het meeverhuizen van mensen met de Epson-klus. Dat werk moet immers nog steeds worden gedaan.”

DHL TruckDonderdag maakte DHL bekend dat Epson per medio oktober afziet van de dienstverlening door DHL Logistics in Tilburg. Dat nieuws werd meteen in de bedrijfskantine bekend gemaakt. Dit vertrek van werkzaamheden raakt mogelijk het dienstverband van de circa 150 mensen die bij DHL Tilburg werken.

“Maar wat de werkelijke omvang van deze wijziging zal zij is nog geheel onbekend.

Vrijdag 17 april – morgen – was al een regulier overleg tussen DHL en vakbonden gepland in het DHL-hoofdkantoor in Hoofddorp”, stelt Hoogendijk: “Een keer raden waar dat overleg deze keer vooral over zal gaan.”

Hoogendijk wil zeker proberen – als dat noodzakelijk blijkt – om de werkgelegenheid niet verloren te laten gaan. “Dat verzenden van Epson-spullen moet immers nog steeds worden gedaan. Misschien moeten we dan met DHL, én Epson, maar afspreken dat DHL-lieden Epson-werk elders gaan uitvoeren. Die oplossing hebben we eerder ook succesvol toegepast bij ND Logistics in Oss. Maar, nogmaals, dat is voor de muziek uitlopen. We houden de vinger aan de pols.”

Volgens Hoogendijk is er bij DHL een bijkomend probleem. Het concern heeft aangegeven dat het vigerend sociaal plan, de zogenaamde regeling sociaal begeleiden (RSB), niet meer van kracht is sinds eind maart.  “Wij zijn van mening dat de oude RSB-regeling nog zeer goed past in de huidige tijd. We zullen dan tijdens dat cao-overleg morgenmiddag zeker een dringend beroep doen op de DHL-directie om de oude RSB te laten gelden totdat een nieuw gelijkwaardig RSB van toepassing is.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer