Ga naar hoofdinhoud

Chereau verkocht aan management

De Franse bouwer van koeltrailers Chereau zal vrijwel zeker worden verkocht aan het management. Wel zal een fors aantal personeelsleden worden ontslagen. Op 8 januari zal Chereau daar nadere mededelingen over doen.

ChereauCherau hoorde, net als Kögel, tot de Duitse Trailer Holding GmbH. Kögel is inmiddels verkocht aan Humbaur, Trailer Holding GmbH verkeert nog in staat van faillissement. Voor de overname van Chereau waren, naast het zittend management onder leiding van CEO Alain Guermeur, ook de zelf failliete Trailer Holding GmbH in de race alsmede investeerder Caravelle. Dit laatste bedrijf kocht al eerder concurrent Lamberet en is sinds kort ook eigenaar van de Franse tak van DHL. Uiteindelijk zullen de aandelen in handen komen van het zittend management daarbij ondersteund door twee regionale investeringsfondsen. De ondernemingsraad is daar inmiddels mee akkoord. Het management dat Chereau gaat overnemen bestaat uit de al eerder genoemde  Alain Guermeur (CEO), Patrick Guiffant (directeur productie), Pierre-Yves Le Bot (financieel directeur) en Philippe Legendre (directeur marketing en verkoop).     
Bij Chereau, voluit Jean Chereau SAS, werken op dit moment 600 man. In een eerder reorganisatieplan was sprake van 114 ontslagen. De verwachting is nu dat dat aantal zal oplopen tot 250. Op 8 januari komt daar een definitieve mededeling over van de directie van Chereau. Het bedrijf heeft overigens de afgelopen jaren wel fors geïnvesteerd. In 2009 ging het in totaal om  2 miljoen euro. De omzet van Chereau lag in 2008 op 170 miljoen euro. Over 2009 zijn geen cijfers bekend. Het management zegt te verwachten dat de trailermarkt in 2011 weer zal aantrekken.
Bron: Usine Nouvelle

Eerder bericht over Chereau op ttm.nl:
Kögel zuster Chereau ontspringt de dans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer