Ga naar hoofdinhoud

CNV praat met Reining over sociaal plan

De directie van transportonderneming Reining in Hoogezand en Tilburg zal CNV Beroepsgoederenvervoer moeten overtuigen van de noodzaak tot reorganisatie. Anders valt er met de bond niet te praten over een bijbehorend sociaal plan.

reiningZo reageert bestuurder Anton Meijerman van de christelijke vakbond op het bericht dat het transportbedrijf op korte termijn circa 90 mensen wil ontslaan. Voor bijna de helft daarvan sluit de directie gedwongen ontslag zelfs niet uit.

“Drama.” Zo omschrijft Anton Meijerman deze nieuwe melding van een forse reorganisatie in het wegtransport. “Uiteraard zijn wij geschokt door deze aankondiging. Vooral omdat er in de regio, en in deze sector, al zoveel ellende is. Neem het faillissement van De Vries Transport Groep, waar ook al zo?n 150 mensen in de WW komen.”

De ontslagen vallen onder de chauffeurs, op kantoor en het warehouse, zo luiden nu de berichten vanuit de Reining-directie.

Meijerman overlegt dinsdagavond met de directie en een dag later met de ondernemingsraad over de diepgang en insteek van de reorganisatie. Meijerman: “Maar als het anders kan, zal het ook echt anders moeten! Elke man aan het werk is er een.”

Bij Reining Transport werken ongeveer 500 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer