Ga naar hoofdinhoud

‘Crisis blokkeert beursgang Ceva’

Het barre beursklimaat weerhoudt de Nederlandse logistieke dienstverlener Ceva voorlopig van een beursgang. Dat zegt topman John Pattullo donderdag tegen De Telegraaf.

Ceva Logistics truckNormaal gesproken had een beursgang rond deze tijd volgens Pattullo heel goed op de agenda kunnen staan. “Onze eigenaar Apollo neemt meestal na een jaar of vijf afscheid van een bedrijf en in 80 procent van de gevallen gebeurt dat via een beursgang”, zegt hij. “Het zou in de lijn der verwachtingen liggen dat men daar ook in het geval van Ceva voor kiest.”

Dan moet wel aan drie voorwaarden worden voldaan. “Het bedrijf moet zelf goed presteren, de aandelen van onze sectorgenoten moeten het goed doen op de beurs en het financiële klimaat moet zich ervoor lenen.”

Aan de prestaties van Ceva ligt het volgens Pattullo niet. Door de barre omstandigheden op de beurs kan hetzelfde echter niet gezegd worden van de koersontwikkeling van andere logistieke dienstverleners en het klimaat voor een beursintroductie van Ceva. Een overname van TNT Express door Ceva is overigens ook geen optie. Hoewel, zo schrijft De Telegraaf, in de markt wordt gefluisterd dat TNT Express bij de huidige prijs wel een aantrekkelijk koopje zou kunnen zijn, ziet Pattullo niets in een hereniging met de oude zuster. “Het soort contracten en klanten verschilt en je ziet ook niet dat die onderdelen van dezelfde vliegtuigen gebruikmaken. Dus nee, wij hebben geen plannen om TNT Express over te nemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer